Walesilaislaituri Gareth Bale on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa välittömästi.

Maansa parhaaksi jalkapalloiljaksi kuudesti valittu Bale, 33, oli aikoinaan yksi maailman kohutuimmista pelaajista, kun hän siirtyi vuonna 2013 Tottenhamista Real Madridiin yli sadalla miljoonalla eurolla, silloisella maailmanennätyssummalla.

Bale voitti Madridissa muun muassa kolme La Ligan mestaruutta ja viidesti Mestarien liigan, mutta hän ajautui etenkin viimeisinä Espanjan-vuosinaan Los Blancosin kannattajien ja paikallismedian hampaisiin.

Tottenhamin ja Real Madridin lisäksi hän edusti ammattilaisurallaan myös Southamptonia ja viime kaudella Los Angeles FC:tä.

Uransa viimeiset ottelut Bale pelasi viime vuoden lopussa Qatarin MM-turnauksessa, jossa hän toimi Walesin kapteenina. A-maajoukkuetasolla Bale esiintyi 111 ottelussa ja onnistui maalinteossa 40 kertaa.