Declan Rice kuuluu Valioliigan parhaimpiin puolustaviin keskikenttäpelaajiin.

West Hamin kapteeni on noussut vuosien saatossa myös Gareth Southgaten luottopelaajiin Englannin A-maajoukkueessa.

24-vuotiaan Ricen tulevaisuudesta ja mahdollisesta seurasiirrosta on puhuttu jo pitkään. Ricen nykyinen sopimus West Hamin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen.

Rice ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta seuransa kanssa, ja tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Rice edusta West Hamia enää ensi kaudella. West Ham taistelee kuluvalla kaudella putoamista vastaan ja europaikat ovat jäämässä kaukaiseksi haaveeksi.

The Guardianin mukaan Rice haluaisi siirtyä kesällä Arsenaliin, sillä hän kokee kykenevänsä kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla Mikel Artetan alaisuudessa. Rice kokee sopivansa Artetan pelitapaan, ja se on yksi suurimmista syistä, miksi keskikenttäpelaaja haluaisi siirtyä kesällä Arsenaliin. Arsenal ja Arteta ovat Ricen kintereillä ja seura luottaa saavansa hankittua pelaajan kuluvan kauden jälkeen.

Lähde kertoo West Hamin asettaneen Ricelle noin 113 miljoonan euron hintalapun.