Viljami Sinisalo on avannut syitä lainansa päättymiselle Burton Albionissa.

Valioliigaseura Aston Villa kutsui 21-vuotiaan suomalaisvahdin takaisin jo tammikuussa nuorukaisen jäätyä Ykkösliigassa pienelle peliajalle.

Sinisalo pelasi puolen vuoden aikana vain kahdeksassa ottelussa. Peliaika katosi etenkin, kun Jimmy Floyd Hasselbaink erotettiin päävalmentajan tehtävistä.

Uusi valmentaja Dino Maamria suosi kokeneempaa torjujaa Ben Garrattia, 28, tolppien välissä.

Haastava lainakokemus kuitenkin opetti ja kasvatti nuorta suomalaisvahtia.

– Uusi valmentaja halusi kokemusta ja se oli minulle 21-vuotiaana heikko tilanne. Toinen maalivahti oli pelannut 400 ottelua Englannin alasarjoissa, Sinisalo avasi Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

– Sinun on pakko esiintyä siellä isojen katsojamäärien edessä ja pelattava viikottain säännöllisesti hyvin. Henkisesti tärkeintä on huomioida, miten reagoida vastoinkäymisiin.

– Se on ollut minulle suurin asia, että miten reagoin, kun en saa haluamaani peliaikaa.

Sinisalon ollessa lainalla Burtonissa Villassa vaihtui valmentaja. Steven Gerrard sai potkut ja Eurooppa-liigan moninkertainen voittaja Unai Emery saapui tilalle.

Sinisalo on keskustellut toistaiseksi Emeryn kanssa jäävänsä Villaan. Edustusjoukkueen ainoat maalivahdit ovat tällä hetkellä Ruotsin maajoukkueen Robin Olsen ja Argentiinan maailmanmestaritorjuja Emiliano Martínez.

Myös mahdollisuus uuteen lainaan pysyy voimassa. Mitään ei olla vielä lyöty lukkoon.

Emery on valmentajana jättänyt Sinisalolle hyvin positiivisen ensivaikutelman. Suomalainen on valmis tolppien väliin, jos näytönpaikka edustusjoukkueessa irtoaa.

– Hän sanoi minulle suoraan, että jos olet tarpeeksi hyvä, iällä ei ole merkitystä. Se oli nuorena maalivahtina tosi hyvä kuulla.

– Jos mahdollisuus tulee ja minua tarvitaan, olen valmis. Sen eteen täytyy tehdä joka päivä töitä. Tammikuu on pitkä kuukausi ja se rooli voi kuitenkin nopeasti muuttua.

Sinisalo kutsuttiin syyskuussa ensimmäistä kertaa Suomen A-maajoukkueeseen. Debyytti jäi vielä tuolloin tekemättä.

Suomi kohtaa Portugalin talvimaaotteluissa Ruotsin ja Viron.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!