Sofyan Amrabat oli johdattamassa Marokkoa sensaatiomaisesti välieriin Qatarin MM-lopputurnauksessa joulukuussa.

Keskikenttäpelaaja pelasi upean turnauksen ja oli yksi joukkueensa ehdottomista avainpelaajista, kun Marokko pudotti neljännesvälierissä Espanjan ja puolivälierissä Portugalin.

Amrabat edustaa seuratasolla italialaista Fiorentinaa. Amrabatin peliesitykset Fiorentinan paidassa MM-kisojen jälkeen ovat kuitenkin jättäneet toivomisen varaa ja italialaismedia on antanut ajoittain pelaajalle huomattavaa kritiikkiä.

Barcelona halusi lainata Amrabatin tammikuun siirtoikkunan päätöspäivänä. Barcelonan päävalmentaja Xavi haki vahvistusta keskikentälle ja Barcelona oli valmis lainaamaan Amrabatin siten, että mukana olisi ollut noin 40 miljoonan euron osto-optio.

Fiorentina ei kuitenkaan hyväksynyt Barcelonan tarjousta. Fiorentina ei aio lainata luottopelaajaansa varsinkaan kesken kauden. Fiorentina olisi näyttänyt vihreää valoa pysyvälle siirrolle, mutta Barcelona ei kykene hankkimaan Amrabatia tammikuussa FFP (Financial Fair Play) -sääntöjen vuoksi.

Fiorentina ja Torino iskevät yhteen keskiviikkona Coppa Italiassa. Amrabat ei harjoitellut joukkueen kanssa tiistaina, eikä ole mukana Fiorentinan kokoonpanossa keskiviikkona.

Lähteet: Relevo, Mundo Deportivo