Liverpoolin ykköstoppari Virgil van Dijk on loukkaantunut.

Hollantilaiskeskuspuolustaja kärsii takareisivammasta. Van Dijk loukkaantui Brentfordin ja Liverpoolin välisessä ottelussa maanantaina. Van Dijk otettiin tauolla vaihtoon. Aluksi vamman odotettiin olevan hyvin lievä, mutta sittemmin tutkimuksissa paljastui lihasvamman vakavuus.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp vahvisti tiedot perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan. Vamma on odotettua pahempi ja Kloppin mukaan van Dijkin on määrä palata pelikentille yli kuukauden päästä.

– Tämä oli meille suuri yllätys ja iso takaisku. Hän ei tuntenut paljoakaan kipuja. Otin hänet itse pois kentältä, jotta välttäisimme riskejä. Puhumme viikoista ja yli kuukaudesta. Toivottavasti van Dijk kuntoutuu nopeammin, mutta meidän on katsottava, mitä tapahtuu. Nyt hän ei ole pelikunnossa.

Liverpool kohtaa Real Madridin Mestarien liigan neljännesvälierissä. Otteluparin ensimmäinen osa pelataan Anfieldilla 21. helmikuuta, ja van Dijkin pitäisi alustavasti olla kunnossa siihen mennessä, mutta varmuutta siitä ei toistaiseksi ole.