Manchester Unitedin topparilegenda Rio Ferdinand puolustaa entisen joukkuekaverinsa Cristiano Ronaldon päätöstä siirtyä saudiarabialaiseen Al-Nassriin.

Ronaldo, 37, teki tällä viikolla sopimuksen Al-Nassrin kanssa purettuaan marraskuussa diilinsä Manchester Unitedin kanssa.

Portugalilaishyökkääjä olisi tiettävästi halunnut siirtyä johonkin eurooppalaiseen huippusarjaan ja joukkueeseen, jossa hän pääsee pelaamaan Mestarien liigassa. Sen sijaan hän päätyi uransa luultavimmin viimeisiksi vuosiksi Saudi-Arabiaan, jossa hän nousee 70 miljoonan euron vuosipalkallaan kaikkien aikojen parhaiten tienaavaksi jalkapalloilijaksi.

Ronaldon päätöstä on ihmetelty ja kritisoitu, mutta hänen kanssaan vuosina 2003-2009 pelannut Ferdinand, 44, on iloinen entisen joukkuekaverinsa puolesta.

– Olen iloinen hänen puolestaan, että hän on vihdoin onnellinen. Kaikille jalkapalloilijoille, pelasivatpa he millä tasolla tahansa, onnellisuus ja onnellisuus siinä ympäristössä, jossa pelaavat, on yksi tärkeimmistä asioista, sanoi Ferdinand YouTube-kanavallaan.

– Hän ei ole ollut onnellinen vähään aikaan, joten olen iloinen, että hän on löytämässä onnensa, vaikkakin maassa, johon moni ei odottanut hänen lähtevän. Mutta millainen tulevaisuudennäkymä, millainen seikkailu hänelle onkaan lähteä Saudi-Arabiaan pelaamaan aivan uudessa liigassa, joka on muuten kilpailukykyinen liiga siellä.

– Olen katsonut ihmisten kommentteja ja nähnyt muutaman asiantuntijan sanovan, että se on surullinen tapa lähteä [huipulta]. Surullista on vain se, miten se päättyi Manchester Unitedissa. Uskon, että parin vuoden päästä hän katsoo taaksepäin ja ajattelee, että kaikki olisi voitu hoitaa toisin. Mutta tämä seuraava luku, lähtö Saudi-Arabiaan. Onko se surullinen tapa päättää ura? En ymmärrä, miten ihmiset sanovat niin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

AlNassr FC

@AlNassrFC_EN
History in the making. This is a signing that will not only inspire our club to achieve even greater success but inspire our league, our nation and future generations, boys and girls to be the best version of themselves. Welcome @Cristiano to your new home @AlNassrFC

Ferdinand muistuttaa, että Ronaldo ei ole ensimmäinen tähtipelaaja, joka on lähtenyt uransa ehtoopuolella Euroopan ulkopuolelle.

– Oli hienoa nähdä David Beckhamin, Frank Lampardin, Wayne Rooneyn ja Steven Gerrardin lähtevän Amerikkaan. Mikä tapa päättää uransa, he saavat paljon rahaa ja siirtyvät liigaan, joka ei ole yhtä kovatasoinen.

– ”Antakaa heidän mennä, he ovat ansainneet sen, he ovat ansainneet oikeuden”. Muuta en nähnyt mediassa. Mutta koska kyseessä on Saudi-Arabia, ”se on surullista, se on häpeällistä”.

– Antakaa miehen mennä ja elää, antakaa miehen mennä ja nauttia siitä. Se on uusi seikkailu, johon hän vie perheensä tutustumaan uuteen kulttuuriin.

– Jokaiselle muulle pelaajalle, joka on mennyt vähemmän kilpailukykyiseen liigaan lopettamaan uransa, on sanottu, että olet ansainnut sen oikeuden. Kukaan maailmassa ei ole ansainnut sitä oikeutta enemmän kuin tämä kaveri.