Tomas Galvez, 17, nauttii Manchester Cityssä opeista maailman parhaimpien valmentajien joukkoon kuuluvan Pep Guardiolan alaisuudessa.

Huuhkajien paitaan Portugalin harjoitusleirille kutsuttu englanninsuomalainen on harjoitellut jo puolustavan valioliigamestarin edustusryhmässä.

Englanninsuomalainen Galvez päätyi Cityn junioreihin kesällä 2021 vietettyään ensin viisi vuotta Watfordissa. Vasen laitapuolustaja allekirjoitti viime kesänä ammattilaissopimuksen edustusjoukkueen kanssa.

Lontoossa syntynyt Galvez on ollut haltioissaan päästyään arvostamansa Guardiolan valmennukseen.

– Olemme käyneet muutamia keskusteluja. Harjoittelu hänen alaisuudessaan on tuntunut hyvältä, Galvez kehui Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

– Hän on hyvin fiksu ja hänellä on paras jalkapallotuntemus. Hän on ollut minulle maailman manageri. Tuntuu hurjalta, kun hän puhuu minulle vierelläni.

Edustusjoukkueeseen murtautuessa nuoret pelaajat pyrkivät usein välttämään riskejä, jotteivat he sortuisi virheisiin seuratovereidensa silmien edessä. Guardiola antoi asiaan liittyen Galvezille elintärkeän neuvon.

– Silloin kun aloitat pelaamaan edustusjoukkueessa haluat välttää riskejä, koska pelkäät tehdä virheitä näiden ammattilaisten kanssa. Pep kehoitti minua pallon saadessa pelaamaan sitä ylöspäin sen sijaan, että pudottaisin syötön alas, huuhkajalupaus kertoi.

Galvez ei ole vielä toistaiseksi päässyt pelaamaan Cityn edustusjoukkueessa. Hän on ollut kuitenkin tällä kaudella mukana vaihtopenkillä.

Suomi kohtaa Portugalin leirillä Viron ja Ruotsin. Aiemmin viisi ottelua U19-ikäluokassa pelannut Galvez odottaa innolla päästä kantamaan Huuhkajapaitaa.

– On suuri kunnia kantaa Suomen maajoukkuepaitaa. En ollut tässä tilanteessa vielä muutama viikko sitten, kun pelasin EM-karsintoja U19-ikäluokasta. On kunnia olla nyt edustusmiehistössä ja olen innoissani tulevaisuudesta.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!