Anthony Gordon on siirtymässä Evertonista Newcastleen.

Fabrizio Romanon saamien tietojen mukaan seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Gordonin siirrosta. Newcastle maksaa Gordonista Evertonille noin 46 miljoonaa euroa. Siirtosumma voi kasvaa erilaisten bonusten myötä noin 50 miljoonaan euroon.

Sky Sportsin mukaan Gordon käväisee seuraavan kahden vuorokauden aikana Newcastlen lääkärintarkastuksessa, jonka jälkeen siirto saadaan maaliin.

21-vuotias vasen laitahyökkääjä on Evertonin oma kasvatti. Gordon nousi seuran edustusjoukkueeseen syksyllä 2019, mutta pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa edustusjoukkueessa viime kaudella. 65 valioliigaottelussa on syntynyt seitsemän maalia ja kolme maalisyöttöä.

Gordon kuuluu Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Everton taistelee putoamista vastaan Valioliigassa. Seura on parhaillaan Valioliigassa 19. sijalla tasapisteissä sarjajumbo Southamptonin kanssa.

Everton antoi aiemmin tällä viikolla potkut päävalmentajalleen Frank Lampardille.