Saudiarabialaisseura Al Nassr tiedotti noin kolme viikkoa sitten tehneensä Cristiano Ronaldon kanssa kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen.

Muutaman viikon kuluttua 38 vuotta täyttävä Ronaldo pelaa ensimmäisen ottelunsa Saudi-Arabiassa torstaina, kun Al Nassrin ja Al-Hilalin parhaista pelaajista koottu joukkue kohtaa harjoitusottelussa PSG:n.

Saudiarabialaiselle jalkapallolle Ronaldon saapuminen maan pääsarjaan on luonnollisesti suuri uutinen.

Marca haastatteli Saudi-Arabian jalkapalloliiton johdossa työskentelevää Ibrahim Alkassimia. Alkassim kertoi, miten Ronaldon siirto vaikuttaa maan jalkapalloon.

– 80 prosenttia kansastamme on rakastunut jalkapalloon. He seuraavat saudiarabialaista ja eurooppalaista jalkapalloa. Niin La Ligaa kuin Valioliigaa. Joskus täällä ihmiset katsovat jopa enemmän jalkapalloa kuin Euroopassa.

– Ronaldon tuominen tänne osoittaa intohimomme jalkapalloa kohtaan. Kaikki ei ole rahasta kiinni. Täällä on aitoja Real Madridin, Barcelonan ja Manchester Unitedin kannattajia. Ideamme on parantaa maamme elämänlaatua urheilun avulla. Ronaldon hankinnan jälkeen olemme jo huomanneet kasvua yleisömäärissä.

– Jalkapallo on intohimomme. Jos kävelet Riadin kaduilla, näet paljon lapsia pelaamassa jalkapalloa. He pelaavat myös jalkapalloa, vaikka itse pallo ei olisikaan nimeomaan jalkapallo. Jalkapallo on veressämme. Osoitimme sen Qatarissa. Kannattajamme olivat kaikista intohimoisimpia ja nuorimpia.

LUE MYÖS