Philippe Coutinhon kausi on mennyt pahemman kerran penkin alle.

Coutinho sai alkukaudella mukavasti peliaikaa Steven Gerrardin alaisuudessa Aston Villassa, mutta tehot jäivät piippuun. Aston Villa antoi sittemmin Gerrardille potkut ja samalla Coutinhon peliaika putosi dramaattisesti.

Aston Villan uusi päävalmentaja Unai Emery on mediatietojen mukaan näyttänyt vihreää valoa Coutinhon myynnille tammikuun siirtoikkunassa. Coutinho ei kuulu sen suuremmin Emeryn suunnitelmiin. Coutinho ei ole päässyt Emeryn alaisuudessa kertaakaan avauskokoonpanoon Valioliigassa. Coutinho on pelannut kuluvalla kaudella 19 ottelussa, joissa ei ole syntynyt ainuttakaan maalia tai maalisyöttöä.

Sportin saamien tietojen mukaan Coutinho on hylännyt Corinthiansin sopimustarjouksen.

Brasilian pääsarjaseura neuvotteli Coutinhon edustajien kanssa siirrosta jopa muutaman kuukauden ajan, mutta lopulta kallispalkkainen laitahyökkääjä päätti hylätä tarjouksen. Corinthians olisi halunnut hankkia Coutinhon Aston Villasta tammikuun siirtoikkunassa, jotta pelaaja kykenisi pelaamaan heti alkukaudella. Brasilian pääsarja pyörähtää käyntiin keväällä.

Lehden mukaan Coutinho haluaa jatkaa uraansa Euroopassa voidakseen vakuuttaa Brasilian A-maajoukkueen uuden päävalmentajan taidoistaan. Brasilian jalkapalloliitto etsii parhaillaan uutta valmentajaa A-maajoukkueelleen. Coutinho ei osallistunut Qatarin MM-lopputurnaukseen loukkaantumisen vuoksi, mutta olisi todennäköisesti jäänyt ulos kisajoukkueesta, vaikka olisi ollut kunnossakin.