Argentiinan A-maajoukkueen päävalmentaja Lionel Scaloni on riidoissa Argentiinan jalkapalloliiton puheenjohtaja Claudio Tapían kanssa, kertoo Marca.

Lähteen mukaan kaksikon välirikko on niin vakava, että se saattaa johtaa Scalonin poistumiseen maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Välirikko on lisäksi ainoa syy, miksei Scaloni ole toistaiseksi allekirjoittanut jatkosopimusta jalkapalloliiton kanssa.

Argentiinalaistoimittaja Mariano Hamiltonin saamien tietojen mukaan välirikko juontaa juurensa viime syksyyn, jolloin Tapía muistutti illanvieton yhteydessä päävalmentajaa siitä, että hän on ainoa syy siihen, miksi Scaloni valittiin maajoukkueen päävalmentajaksi neljä ja puoli vuotta sitten.

Scaloni ei pitänyt lainkaan Tapían kommentista, mutta päätti olla hiljaa, eikä ole kommentoinut tai ottanut siihen kantaa julkisuudessa.

Argentiinalaismediassa epäiltiin, että suurin kynnyskysymys jatkosopimukselle olisi taloudelliset erimielisyydet, mutta Hamiltonin mukaan se johtuu ainoastaan päävalmentajan ja puheenjohtajan välirikosta.

Scaloni on vaatinut Tapíalta ammattimaisempaa käyttäytymistä maajoukkuetapahtumissa.

Scaloni on voittanut Argentiinan A-maajoukkueen peräsimessä maailmanmestaruuden ja Copa Américan. Scalonin nykyinen sopimus jalkapalloliiton kanssa kestää vuoteen 2026, mutta luotsin on odotettu pääsevän yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta palkankorotuksen kera maailmanmestaruuden myötä.