Borussia Dortmund voitti Chelsean keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa 1-0.

Chelsea on käyttänyt viime kesästä lähtien noin 675 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin, mutta kuluva kausi on siitä huolimatta mennyt täysin penkin alle. 

Chelsea on Valioliigassa vasta kymmenentenä. Matkaa Mestarien liigaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on kymmenen pistettä. Chelsea on voittanut tällä kaudella vain kahdeksan ottelua Valioliigassa ja on pudonnut niin FA Cupista kuin Liigacupistakin.

Siten Mestarien liiga on ainoa tie menestykseen kevätkaudella. Nyt Chelsea on selkä seinää vasten, sillä sen on voitettava otteluparin toinen osa Lontoossa. Muuten edessä on putoaminen jälleen yhdestä cup-kilpailusta.

Pelaajaurallaan muun muassa Bayern Münchenissä, Manchester Unitedissa ja Englannin A-maajoukkueessa pelanneen Owen Hargreavesin mukaan on uskomatonta, ettei Chelsealla ole edelleenkään joukkueessaan hyökkääjää, vaikka se on käyttänyt satoja miljoonia euroja hankintoihin.

– Ottaen huomioon Chelsean käyttäneen 600 miljoonaa puntaa (n. 675 miljoonaa euroa), eikä heillä ole keskushyökkääjää.. Se on hullua. Eilinen ottelu oli malliesimerkki. He tarvitsevat pelaajan, joka kykenee laittamaan pallon maaliin. Uskon, ettei otteluparia ole suinkaan ratkaistu. Uskon Chelsean kykenevän voittamaan kotiottelunsa, mutta Dortmund on uhka. Olemme nähneet sen jo, Hargreaves totesi Daily Mailille.