Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland on miljardin euron arvoinen, sanoo hänen agenttinsa Rafaela Pimenta.

Norjalaiskärki on noussut sensaatiomaisten maalimääriensä ansiosta kovaa vauhtia yhdeksi maailman puhutuimmista pelaajista.

Kuluvalla kaudella Haaland, 22, on pelannut Cityssä 31 ottelua tehden niissä yhteensä 32 maalia ja syöttäen neljä.

Hän siirtyi manchesterilaisseuraan viime kesänä Borussia Dortmundista 60 miljoonalla eurolla, joka oli hänen sopimukseensa kirjattu ulosostoklausuuli. Ilman tuota klausuulia hänen siirtosummansa olisi ollut luultavasti huomattavasti suurempi.

Pimenta muistutti Telefootin haastattelussa, että hänen asiakkaansa markkina-arvo ei perustu pelkästään siihen, mitä kentällä tapahtuu.

– Erling Haaland on miljardin euron arvoinen. Se ei ole arvaus, olen varma siitä, sanoi Pimenta Talksportin mukaan.

– Joku saattaa sanoa, että puhun naurettavia, että yksikään seura ei aio maksaa miljardia. Mutta hänen ikänsä, tasonsa, kehityksensä ja tapansa käyttäytyä on se, miksi puhun miljardista.

– Tulevaisuus on tuntematon, mutta se on tulossa. Hän on niin yksinkertainen, hän ei ole kiinnostunut bling blingistä. Hän syö lasagnea ennen otteluita, se on hänen taikakaavansa. Hän ei pidä itseään tärkeänä. Se on tulevaisuus.

Pimenta ennusti jo viime syksynä Sky Sportsin haastattelussa, että Haaland on historian ensimmäinen pelaaja, josta maksetaan jonain päivänä kymmennumeroinen summa. Tuolloin hän puhui punnista.

– Jos lasketaan yhteen hänen jalkapalloarvonsa, hänen imagoarvonsa ja sponsoriarvonsa, se on varmasti miljardi puntaa.

– On normaalia verrata Erlingiä [Kylian] Mbappéen, joten siitä saa hieman käsitystä markkinoista. Luulen, että Erling on ensimmäinen pelaaja, joka voisi saavuttaa saavuttaisi noin miljardin punnan siirron.

Siirtomarkkinoita seuraava Transfermarkt-sivusto arvioi PSG:n Kylian Mbappén tämänhetkiseksi markkina-arvoksi 180 miljoonaa euroa ja Haaland on maailmanlistalla toisena 170 miljoonan euron markkina-arvollaan.

Jalkapallon kaikkien aikojen kallein pelaaja on Neymar, joka siirtyi Barcelonasta PSG:hen 222 miljoonalla eurolla kesällä 2017.