Mestarien liigan neljännesvälierät pyörähtivät käyntiin viime viikolla.

Neljännesvälierät jatkuvat myös tällä viikolla ympäri Eurooppaa. Liverpool ja Real Madrid iskevät yhteen tiistai-iltana Anfieldilla todellisessa huippuottelussa. Viime viikolla muun muassa Bayern München voitti PSG:n Pariisissa 1-0. Otteluparien toiset osat pelataan maaliskuussa.

Vaikka jalkapalloilevan maailman päähuomio on kohdistunut tiistai-iltana Anfieldille, pelaa samaan aikaan toisaalla todellinen Mestarien liigan voittajakandidaatti.

Nimittäin Napoli, joka kohtaa vieraskentällä Eintracht Frankfurtin. Napolia on pidetty kuluvalla kaudella koko Euroopan parhaana joukkueena. Se on pelannut suorastaan uskomattoman kauden. Napoli johtaa Serie A:ta 15 pisteen erolla Internazionaleen, ja voitti syksyllä Mestarien liigan lohkonsa.

Rafa Benítezin mukaan Napoli on täysin kykeneväinen voittamaan Mestarien liigan.

– Kun puhutaan Mestarien liigan voittajasuosikeista, kaikki sanovat aina samat nimet. Real Madrid, Manchester City, Bayern München ja niin edespäin. Mutta olkaa varuillanne Napolin kanssa. Mielestäni Napolilla on kaikki ominaisuudet menestyä myös Euroopassa. Heillä on itseluottamusta, eikä mitään hävittävää. Napoli pelaa loistavaa jalkapalloa ja lisäksi heillä on omassa sarjassaan suuri ero muihin, joten Mestarien liigan pudotuspelit eivät aiheuta fyysistä tai mentaalista rasitusta.

– Napoli voi mennä pitkälle Euroopassa ja mitä pidemmälle he menevät, sitä enemmän joukkue kehittyy. Tiedän myös, miten napolilaisten euforia auttaa joukkuetta. Joten miksei? En sano Napolin voittavan Mestarien liigaa, vaan he kykenevät siihen, Benítez totesi La Gazzetta dello Sportille.

Benítez valmensi Napolia vuodet 2013-15, ja voitti seurassa niin Coppan kuin Supercoppankin.