Sofyan Amrabat halusi siirtyä tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä Fiorentinasta Barcelonaan.

Barcelona oli valmis lainaamaan Amrabatin loppukaudeksi ja halukas sisällyttämään lainaan noin 40 miljoonan euron osto-option. Fiorentina ei kuitenkaan odotetusti halunnut luopua avainpelaajastaan kesken kauden – varsinkaan lainasiirron muodossa.

Amrabat jäi sivuun Fiorentinan tiistaisista harjoituksista. Aluksi Fiorentina jätti Amrabatin ulos keskiviikon Coppa Italian Torino-ottelun kokoonpanosta. Amrabat ei matkustanut joukkueen kanssa tiistaina hotelliin, jossa edustusjoukkue vietti yön ennen ottelua.

Fiorentina pettyi Amrabatin ja pelaajan edustajien käytökseen tiistaina, kun he yrittivät pakottaa lainasiirron läpi Barcelonaan.

Keskiviikkona Amrabat saapui joukkueen hotellille ja pyysi käytöstään anteeksi niin joukkuetovereiltaan kuin valmentajiltaan. Italialaismedian mukaan joukkue hyväksyi Amrabatin anteeksipyynnön.

Valmennusjohto nimesi Amrabatin lopulta Torino-ottelun kokoonpanoon. Marokon kanssa loistavat MM-kisat pelannut Amrabat aloitti ottelun penkiltä ja tuli kentälle toisella jaksolla. Fiorentina voitti Torinon 2-1 ja eteni Coppan välieriin, jossa vastaan asettuu Cremonese.

Lähteet: La Gazzetta dello Sport, AS