Leo Messi kruunasi uransa joulukuussa voitettuaan Argentiinan kanssa maailmanmestaruuden.

Maailmanmestaruus oli Messille uran ensimmäinen. Messi oli aiemminkin päässyt MM-finaaliin, mutta kesällä 2014 Saksa oli parempi maalein 1-0.

Messi totesi kesken kisojen, että Qatarin kisat jäävät hyvin todennäköisesti uran viimeiseksi MM-lopputurnaukseksi. Messi on seuraavien kisojen aikaan 39-vuotias.

Urallaan muun muassa Real Madridia valmentaneen Bernd Schüsterin mukaan Messi saattaa lopettaa pian maajoukkueuransa. Messi on pelannut A-maajoukkueessa vuodesta 2005 lähtien. Messi on voittanut niin maailmanmestaruuden kuin Copa Américankin, joten periaatteessa saavutettavaa ei enää ole.

– En tunne niin hyvin Messiä tietääkseni, mitä hän ajattelee. Olen tuntenut suuria pelaajia, jotka ovat sanoneet saavuttaneensa uran huippukohdan ja siten lopettaneensa uransa, kun uran viimeiseksi muistoksi jää se voitettu pokaali ja menestys, jonka myötä voi lopettaa ainakin maajoukkueessa.

Schüsterin mielestä Messi voi kuitenkin jatkaa seurajoukkuetasolla vielä pari vuotta.

– Uskon Messin kykenevän pelaamaan vielä muutaman vuoden ajan. Hän ajattelee vain jalkapalloa ja on PSG:n kaltaisessa mukavassa ympäristössä, Schüster totesi Super Depor Radiolle.

Kesäkuussa 36 vuotta täyttävän Messin nykyinen sopimus PSG:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Osapuolet neuvottelevat jatkosopimuksesta.

Lähde: TyC Sports