Julius Tauriainen palaa Puolasta Suomeen. 21-vuotias laitapuolustaja on tehnyt kolmen vuoden mittaisen sopimuksen FC Lahden kanssa.

Tauriainen siirtyy Lahteen MKS Miedz Legnican organisaatiosta.

Tauriainen päätyi ulkomaille siirryttyään vuonna 2019 HJK:sta Saksaan Freiburgiin. Hän edusti SC Freiburgin nuorten joukkuetta ja seuran kakkosjoukkuetta Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Myöhemmin Kakkosjoukkue nousi Kolmosbundesliigaan, missä Tauriainen sai pelata 28 ottelua.

Tauriaisen tie vei viime syksynä Saksasta Puolaan Miedziin.

– Saksassa pelasin 3. Bundesliigaa ja se oli huikeaa. Se oli kova liiga ja opin paljon. Ensin pelasin keskikentällä, mutta kauden edetessä sain vastuuta enemmän laitapakkina. Saksan jälkeen etsin uutta seuraa, kun halusin pelata enemmän laitapakkina. Sitten tuli pikkureissu Puolaan ja siitä ei jäänyt paljoa käteen, Tauriainen kertasi uraansa Lahden tiedotteessa.

Tauriainen on toisen polven jalkapalloilija. Pelaajan isä Pasi on entinen Suomen maajoukkuepelaaja. Myös hänen setänsä Kimmo ja Vesa ovat pelanneet Suomessa pääsarjatasolla.

Tauriaisen veli Jimi kuuluu Chelsean organisaatioon.

– Tauriaisella on paljon potentiaalia ja hän haluaa urallaan eteenpäin. Hän on nuori pelaaja, jolla on kovat tavoitteet. Kentällä hän on monipuolinen pelaaja ja hänen perustaitonsa ovat hyvällä tasolla. Hän on jo käynyt ulkomailla ja pelannut siellä miesten otteluita, Lahden päävalmentaja Mikko Mannila arvioi uutta hankintaa.

LUE MYÖS!