AC Milan voitti Tottenhamin tiistai-iltana Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Milanossa 1-0.

AC Milanin päävalmentaja Stefano Pioli nosti Malick Thiaw’n joukkueen avauskokoonpanoon huippuottelussa. Kyseessä oli suomensaksalaisen topparin uran ensiesiintyminen Mestarien liigassa.

Thiaw pelasi loistavan ottelun San Sirolla, ja oli yksi joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa. Thiaw merkkasi laadukkaasti muun muassa Dejan Kulusevskia ja Harry Kanea, jotka jäivät varjojen maille Milanon tiistai-illassa.

21-vuotias Thiaw voitti muun muassa yhdeksän kaksinkamppailua ja riisti pallon kolmesti vastustajalta.

AC Milan valitsi Thiaw’n joukkueensa parhaimmaksi pelaajaksi Tottenham-ottelussa. UEFA sen sijaan valitsi Rafael Leãon ottelun parhaaksi.

Toppari ei ole toistaiseksi tehnyt lopullista päätöstä siitä, mitä A-maajoukkuetta hän aikoo tulevaisuudessa edustaa, mutta Thiaw tiettävästi katsoo Saksa-kortin loppuun ennen ratkaisuaan.

Düsseldorfissa syntynyt ja käytännössä koko elämänsä Saksassa viettänyt Thiaw on pelannut 11 ottelua Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

AC Milan hankki Thiaw’n viime kesän siirtoikkunassa Schalkesta noin seitsemällä miljoonalla eurolla. Thiaw on jäänyt kuluvalla kaudella hyvin pienelle peliajalle, mutta pääsi viime viikolla avauskokoonpanoon Serie A:n Torino-ottelussa, ja jatkoi vahvoja otteitaan Mestarien liigassa.

AC Milan

@acmilan
🔝 Malick Thiaw 🔝
@emirates MVP on his full #UCL debut: stunning
#ACMTOT #SempreMilan