AS Roma tiedotti myyneensä Nicolò Zaniolon Galatasarayn riveihin. Kyseessä on pysyvä siirto.

Italialaismedian mukaan Galatasaray maksaa Zaniolosta noin 15-20 miljoonaa euroa, ja siirtosumma voi kasvaa kokonaisuudessaan noin 22 miljoonaan euroon, jos tietyt sopimuspykälät täyttyvät.

Zaniolon sopimuksessa on noin 35 miljoonan euron osto-optio. Zaniolon tarkoitus on tiettävästi palata lähitulevaisuudessa takaisin Euroopan huippusarjoihin. Turkin siirtoikkuna sulkeutuu keskiviikkona ja siirto Turkin pääsarjaan oli Zaniololle pitkälti ainoa mahdollisuus, sillä muualla siirtoikkuna on mennyt jo kiinni.

23-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja edusti AS Romaa neljän ja puolen vuoden ajan, ja kuului kuluvallakin kaudella José Mourinhon luottopelaajiin, mutta Zaniolo ajautui erimielisyyksiin seuran kanssa tammikuussa.

AS Roman valmennus- ja seurajohdon mukaan Zaniolo ilmoitti tammikuun alussa haluavansa siirtyä muualle, ja lisäksi pelaajan väitetään sanoneen, ettei hän aio enää pelata otteluakaan AS Roman paidassa. Se piti lopulta paikkansa, sillä riidan jälkeen Mourinho ei enää ottanut Zanioloa kokoonpanoonsa.

Muutama viikko sitten AS Roman ultrakannattajat ilmestyivät Zaniolon kodin edustalle muun muassa uhkailemaan pelaajaa. Lisäksi Zaniolon asuntoon yritettiin murtautua. AS Roman kannattajat olivat myös ripustaneet kaupungille Zaniolon vastaisia banderolleja, ja kutsuivat pelaajaa muun muassa petturiksi.

Vielä viime kesänä Zaniolo yhdistettiin siirtohuhuissa vahvasti Juventukseen, joka kaavaili tiettävästi kookkaasta hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta korvaajaa Paulo Dybalalle. Tammikuussa AC Milan oli Zaniolon kintereillä ja teki hänestä noin 20 miljoonan euron tarjouksenkin, mutta se ei miellyttänyt AS Romaa.

Galatasaray johtaa Turkin pääsarjaa.

AS Roma

@OfficialASRoma
Ufficiale: Nicolò Zaniolo ceduto al Galatasaray.

#ASRoma