Palmeirasin keskikenttäpelaaja Gabriel Menino kokeili portugalilaistähti Cristiano Ronaldon dieettiä huonoin tuloksin.

Al-Nassria nykyisin edustava Ronaldo, 38, on tunnettu siitä, että hän pitää kropastaan äärimmäisen hyvää huolta. Monet joukkuekaverit ovat kertoneet, että portugalilaishyökkääjä ei ikinä luista tarkasti säädetystä harjoittelustaan, palautumisestaan tai ruokavaliostaan, vaikka hän treenaa kovempaa kuin muut.

Menino, 22, kertoi Palmeiras Castin haastattelussa, että hän kyllästyi kuluttamaan vaihtopenkkiä ja ilmoitti joukkueen ravitsemusterapeutille, että hän haluaa samanlaiseen kuntoon kuin Ronaldo.

– Painossani ei ollut vikaa, mutta halusin muuttua. Puhuin Palmeirasin ravitsemusterapeutin kanssa ja pyysin häntä suunnittelemaan minulle Cristianon ruokavalion, kertoi Menino Daily Mailin mukaan.

– Ruokavalio oli seuraavanlainen: aamiaiseksi oli muna ja lisäravinteita. Ennen treeniä oli lisäravinteita. Lounaaksi voi olla kalaa ja salaattia. Iltapäivän välipala oli enemmän lisäravinteita. Illalliseksi taas kalaa ja salaattia. Ennen nukkumaanmenoa lisää lisäravinteita.

Menino saikin heti elämäntapamuutoksensa jälkeen mahdollisuuden päästä pelaamaan, kun muita pelaajia oli loukkaantuneena. Hänelle selvisi kuitenkin pian nurmikolla, että kaikki ei ollut kohdallaan.

– Olin lämmittelemässä, enkä jaksanut enää juosta. Ajattelin vain, että kuolen. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen en pystynyt enää juoksemaan, minut olisi pakko vaihtaa kentältä.

– Ravitsemusterapeutti huomasi katsomosta, että kaikki ei ollut hyvin. Hän pyysi hierojaamme tuomaan minulle geeliä ja urheilujuoman.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Menino teki viime sunnuntaina 10. maalinsa Palmeirasille. Kuva: Getty Images

Al-Nassrin ravitsemusterapeutti Jose Blesa kertoi hiljattain, että Ronaldo on ”ammattimaisin jalkapalloilija”, jonka hän on koskaan tavannut.

– Jokainen keskustelu hänen kanssaan on oppimiskäyrä. Tapasimme ja puhuimme hänen ruokavaliostaan, siitä, miten hän ymmärtää sen ja levon merkityksen suorituskyvyn kannalta. Hän käyttää kahta lepomittaria: sormusta ja ranneketta. Hän saapuu ensimmäisenä harjoituksiin ja lähtee viimeisenä. Hänen kanssa työskentely on mahtavaa.

– Cristiano auttaa minua paljon, koska me emme voi enää opettaa hänelle mitään, mutta hän kerää oppilaita ympärilleen. Muut pelaajat tekevät sitä, mitä hän tekee, koska kaikki mitä hän tekee, on hyväksi hänen suorituskyvylleen. Sen jälkeen, kun hän on ollut täällä, kaikki pelaajat ovat treenanneet intensiivisemmin ja noudattaneet tiukempaa ruokavaliota.

Ronaldon entinen joukkuekaveri Patrice Evra varoitteli vitsaillen toissa vuonna Talksportin haastattelussa, että jos Ronaldo kutsuu syömään, kannattaa kieltäytyä.

– Cristiano on ennen kaikkea ihmisenä niin jalomielinen ja mukava. Ihmiset eivät näe sitä puolta hänestä. Mutta hän on voittaja. Hän on riippuvainen.

– Esimerkiksi kun meillä oli treenit kymmeneltä aamulla, Cristiano oli paikalla jo kahdeksalta. Kun olimme lopettaneet harjoittelun, hän oli yhä kentällä harjoittelemassa.

– Kun hän kutsui minut lounaalle… Älä koskaan mene lounaalle [Ronaldon luokse], koska saat yhden tylsimmistä lounaista; se on salaattia, kanaa ja vettä. Siellä ei ole edes hiilihappovettä.

B/R Football

@brfootball
Cristiano Ronaldo is the Saudi Pro League Player of the Month for February with eight goals and two assists in four games 🎯