Jude Bellinghamin tulevaisuudesta on puhuttu pitkään.

Bellinghamin odotetaan siirtyvän Borussia Dortmundista astetta suurempiin ympyröihin kuluvan kauden jälkeen. Ainakin Real Madridin ja Valioliigan suurseurojen on kerrottu olevan Bellinghamin kintereillä. 

Dortmund haluaa sen sijaan pitää kiinni ehdottomasta tähtipelaajastaan ja on tiettävästi tarjonnut hänelle peräti 15 miljoonan euron vuosipalkkaa, jos Bellingham suostuu jatkosopimukseen.

Englannin A-maajoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Bellingham debytoi Birminghamin edustusjoukkueessa noin kuukausi 16-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. 

Pep Clotet oli tuolloin Birminghamin päävalmentaja. Clotet päätti nostaa nuorukaisen edustusjoukkueen mukaan ja Bellinghamista tuli nopeasti joukkueen todellinen luottopelaaja.

Mundo Deportivo haastatteli Clotetia ja tiedusteli valmentajalta, voisiko Bellingham voittaa jonain päivänä Ballon d’Orin.

– En tiedä. Bellingham pelaa sellaisella pelipaikalla, joka ei saa yhtä paljon katseita kuin muut pelipaikat. Jos se olisi minusta kiinni, niin mielestäni Bellingham voisi voittaa sen, koska maailmassa ei ole juurikaan samantyyppisiä pelaajia. Toivottavasti hän voi voittaa sen.

Clotet uskoo Bellinghamin päätyvän Real Madridiin.

– En puhu koskaan hänen kanssaan siitä, mitä hänen pitäisi tehdä tulevaisuudessa. Mutta voin kysyä itseltäni, että mitä hänellä on vielä saavuttamatta siellä? Seuraavan askeleen pitäisi olla siirto seuraan, joka pelaa huonolla kaudella Mestarien liigan välierissä. Haluaisin nähdä hänet Espanjassa. Jos Real Madrid haluaa hänet, on vaikea nähdä Bellinghamin kieltäytyvän.