Mestarien liigassa ratkottiin tiistai-iltana kaksi neljännesvälieräparia, kun Benfica isännöi Brüggea, ja Chelsea Borussia Dortmundia.

Lissabonissa ei paljoa epäselvää paremmasta jäänyt, kun jo vieraspelistä 2-0 -johdon hankkinut Benfica takoi pallon peräti viidesti belgialaisten maaliin. Vieraat saivat laihaa lohtua loppuhetkien kavennuksesta. Benfica jatkaa kilpailussa yhteismaalein 7-1.

Stamford Bridgellä pelattiin vasta ottelun neljättä minuuttia, kun vieraitten Julian Brandtin reisi petti, ja joukkueensa runkotekijöihin kuuluva keskikenttäpelaaja joutui jättämään kentän. Tilalle Yhdysvaltojen maajoukkuemies Gio Reyna.

Maalin takaa-ajoasemasta peliin lähtenyt Chelsea vastasi ottelun alun hyökkäyksistä lähes yksin, kunnes varttia lähestyttäessä myös keltaiset alkoivat rakentaa ylöspäin ja nappasivat pallonhallinnan selkeästi.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
TEAM NEWS #CFCBVB

🔵 - Marc Cucurella comes back in as Graham Potter switches to a back three

⚫️🟡 - Raphaël Guerreiro returns to the starting XI in the only change from BVB's 2-1 win over RB Leipzig

📻 Build-up from 7pm on @BBCSounds: bbc.in/2AhzsDX

#BBCFootball

28. minuutilla lontoolaisten Kai Havertz ampui pallon kimpoilun jälkeen alanurkkaa kohti – tolppaan. Kymmentä minuuttia myöhemmin saksalainen laukoi jo sisään, mutta avustava tuomari nosti lipun paitsion merkiksi.

Kahta minuuttia ennen avauspuolikkaan täyttä aikaa Raheem Sterling ensin epäonnistui ties kuinka monennen kerran viimeistelyssään, mutta sai pallon uudelleen ja tasoitti otteluparin. Pallo upposi sisään keskeltä, Alex Meyerin käden kautta.

Match of the Day

@BBCMOTD
He's catching up with Rooney! 👀

#BBCFootball #UCL #CFC #BVB

Isännät veivät ensimmäisen jakson maalintekoyritykset nimiinsä lukemin 11-3, joten taukojohtoa voi pitää ansaittuna.

Pari minuuttia toisen jakson alusta; Ben Chilwellin keskitys napsahti boksissa Marius Wolfin käteen. Erotuomari Danny Makkelie kuunteli VAR-huonetta pitkään, ja kävi lopulta itse katsomassa tilanteen monitorilta. Havertz ampui tuomitun pilkun tolppaan. Rankkari kuitenkin tuomittiin uusittavaksi, ja toisella yrittämällä 23-vuotias onnistui. 2-0, Chelsea oli tehnyt ensi kertaa vuonna 2023 enemmän kuin yhden maalin ottelussa, ja oli matkalla jatkoon.

Johtoasemassa kotijoukkueen otteessa tapahtui herpaantumista, ja vieraitten oli toki pakkokin nostaa peliään. Tilanteet alkoivat painottua Kepan päätyyn.

Joao Felixin tehotilasto Chelsealle Mestarien liigassa ei auennut vielä; portugalilainen siirtyi penkille, Graham Potterin hakiessa puolustavampaa systeemiä Conor Gallagherin kentälletulon myötä.

Chelsea jatkaa puolivälierävaiheeseen yhteismaalein 2-1.