Gareth Bale ilmoitti tammikuussa lopettaneensa pelaajauransa.

Laitahyökkääjä muistetaan varsinkin Real Madridista. Bale voitti Real Madridissa muun muassa viidesti Mestarien liigan ja kolmesti La Ligan mestaruuden. Uran viimeiset kuukaudet sujuivat MLS-seura LAFC:ssa. Bale pelasi marras-joulukuussa Qatarin MM-lopputurnauksessa. Ura päättyi turnaukseen.

Bale pelasi komeat 110 ottelua Walesin A-maajoukkueessa ja johdatti maansa kahdesti EM-lopputurnaukseen ja kertaalleen MM-kisoihin.

Wales voitti tiistaina Latvian EM-karsinnoissa 1-0. Bale oli paikan päällä stadionilla ja kiitti Walesin A-maajoukkueen kannattajia ennen avauspotkua.

– Haluan sanoa vain sen, että minulle oli suuri kunnia edustaa tätä maata ja pelata maailman parhaiden kannattajien edessä. He tukivat minua ja perhettäni vaikeimmilla ja parhaimmilla hetkillä. Minulla ei ole riittävästi sanoja kiittääkseni teitä siitä. Teidän edessä pelaaminen oli koko urani suurin kunnia.

– Luonnollisesti minun tulee teitä ikävä, mutta kannattakaa maajoukkuettamme. Te kannattajat luotte walesilaisen jalkapallon. Teette siitä niin erityistä. Kannatan tulevaisuudessa maajoukkuetta samalla tavalla kuin tekin ja toivon tapaavani teidät pian. Kiitos, Bale päätti.

Wales on aloittanut EM-karsinnat varsin mukavasti. Kahdesta ottelusta tuloksena on neljä pistettä ja karsintalohkon toinen sija.