Ranskalainen hyökkääjälegenda Just Fontaine on menehtynyt 89 vuoden iässä.

Fontaine pelasi Ranskan A-maajoukkueessa 21 ottelua tehden niissä yhteensä 30 maalia. Vuoden 1958 MM-kisoissa hän tykitti ennätykselliset 13 osumaa kuuteen otteluun.

Fontaine on miesten MM-kisojen kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulla neljännellä sijalla, vaikka hän pelasi urallaan vain yhdessä lopputurnauksessa. Hänen edellään MM-kisojen maalitilastossa ovat ainoastaan Miroslav Klose (16), Ronaldo (15) ja Gerd Müller (14).

Argentiinan Lionel Messi ylsi viime MM-kisoissa Fontainen maalisaldoon, mutta häneltä meni 13 osuman saavuttamiseen viisi turnausta.

Marokossa syntynyt Fontaine edusti seuratasolla USM Casablancaa, OGC Niceä ja Reimsiä. Hän joutui lopettamaan uransa jo 28-vuotiaana oltuaan pitkälti pelaamatta kaksi vuotta loukkaantumisen takia.

– Ennätyksestäni puhutaan paljon, mutta olisin varmasti vaihtanut sen vielä viiteen tai kuuteen pelivuoteen, koska jalkapallo oli intohimoni, sanoi Fontaine aikanaan France24:n mukaan.

– Olin ehdottomalla huipulla ja ansaitsin tuolloin paljon rahaa. Ne eivät olleet sellaisia summia kuin nykyään. Se oli viisinkertainen minimipalkkaan verrattuna, kun taas nyt se olisi enemmän kuin satakertainen.

L'ÉQUIPE

@lequipe
Légende du football français, l'ancien attaquant de Reims et des Bleus Just Fontaine est mort à l'âge de 89 ans. ow.ly/cMCm50N5FjM