Veikkausliiga-seura IFK Mariehamn on vahvistanut hankkineensa Saudi-Arabian maajoukkuepelaaja Abdulfattah Asirin loppukauden kattavalla sopimuksella.

Asiri saapuu Maarianhaminaan kotimaansa pääsarjaseura Al-Nassrista, jonne Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo siirtyi Qatarin MM-kisojen jälkeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
✍️ Offensiv saudisk landslagsspelare förstärker Grönvitt 🇸🇦

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, förstärker spelartruppen med ett sent nyförvärv! Den offensivt skicklige spelaren Abdulfattah Tawfiq Asiri har skrivit på ett avtal som gäller denna säsong.

#IFK1919 #Veikkausliiga

29-vuotias laitahyökkääjä on pelannut Saudi-Arabian pääsarjassa 154 ottelua, joissa hän on kerännyt vyölleen 28 maalia ja 31 maalisyöttöä.

Kokemusta löytyy myös Aasian Mestarien liigasta, jossa hän on edustanut Al-Nassrin lisäksi Al-Ittihadia ja Al-Ahlia.

Hänen sopimuksensa Al-Nassrin kanssa piti päättyä kesäkuun 2023 lopussa, mutta seuran kanssa tehdyllä yhteisellä sopimuksella sopimus on purettu ennenaikaisesti.

– Uskomme, että pelaaja on laadultaan liigan ehdotonta huippua. Hän harjoittelee kanssamme ensimmäistä kertaa perjantaina, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on hän sunnuntain kokoonpanossa KuPSia vastaan, kommentoi seurajohtaja Peter Mattsson IFK Mariehamnin verkkosivuilla.

– Asiri pitää tärkeänä saada säännöllistä peliaikaa, ja se on ollut yksi tärkeimmistä syistä sille, miksi juuri suomalainen jalkapallo ja IFK ovat ilmenneet hänelle kiinnostavaksi vaihtoehdoksi.

Transfermarkt’n mukaan Asiri on edustanut Saudi-Arabian A-maajoukkuetta 11 kertaa, mutta ei lukeutunut talven MM-kisamiehistöön. Edellinen esiintyminen nähtiin vuonna 2019.

LUE MYÖS!