UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin harkitsee vievänsä Mestarien liigan finaalin tulevaisuudessa pelattavaksi Yhdysvaltoihin.

Mestarien liigan finaalia ei ole koskaan pelattu Euroopan ulkopuolella.

Men in Blazers haastatteli Čeferiniä, joka kertoi, että asiasta on jo keskusteltu. Čeferin muistuttaa, miten potentiaalinen Yhdysvaltojen markkina on myös jalkapallon kannalta. Vielä viime syksynä Čeferin sanoi mediassa, ettei Mestarien liigan otteluita aiota viedä Euroopan ulkopuolelle.

– Olemme puhuneet siitä jo jonkin aikaa, mutta emme ole vielä neuvotelleet siitä tosissamme. Kaikki on mahdollista. Katsotaan, mitä tapahtuu. Jalkapallo on hyvin suosittua Yhdysvalloissa. Kannattajat ovat valmiit maksamaan suuria summia nauttiakseen jalkapallosta. Kyseessä on lupaava markkina ja todella tärkeä sellainen tulevaisuutta ajatellen. Tällä hetkellä jalkapallo Yhdysvalloissa on sama asia kuin NBA Euroopassa.

– EM-kisojen finaali oli Yhdysvalloissa katsotumpi kuin NBA:n finaali. Lisäksi yksi kisapäivä oli yhtä seurattu kuin Super Bowl. Aikaero on ongelma, mutta kaikkea voi tutkia.

Mestarien liigan finaali pelataan tänä keväänä Istanbulissa. Ensi vuonna finaali pelataan Lontoossa ja keväällä 2025 Münchenissä. Čeferinin mukaan sen jälkeen se voitaisiin teoriassa viedä Yhdysvaltoihin.

– Vuonna 2025 Mestarien liigan finaali on Münchenissä, mutta sen jälkeen… Katsotaan.