New York Red Bullsin hyökkääjä Dante Vanzeir on saanut Major League Soccerilta kuuden ottelun pelikiellon, koska hän käytti rasistista kommenttia lauantain ottelussa San Jose Earthquakesia vastaan.

Peli keskeytettiin yli 15 minuutiksi sen jälkeen, kun Vanzeir oli mukana tilanteessa, jossa San Josen pelaajat vaikuttivat valittavan tuomarille Vanzeirista ja tönivät häntä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Patrice Bernier

@pbernier10
Dante Vanzeir, joueur des Redbulls, purgera une suspension de 6 matchs pour propos racistes dans la rencontre entre les Redbulls et Earthquakes de San Jose de samedi dernier.

MLS aloitti tilanteesta tutkinnan sen jälkeen, kun San Josen hyökkääjä Jeremy Ebobisse kertoi pelin jälkeisessä haastattelussa, että hän oli kuullut nimeämättömän Red Bullsin pelaajan käyttävän rasistista kieltä ottelun aikana.

Viikonlopun jälkeen Vanzeir pyysi tiedotteessa anteeksi ja ilmoitti ”vetäytyvänsä” toistaiseksi New York Red Bullsin joukkueesta.

– Otan täyden vastuun teoistani. Vaikka tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa käyttämälläni kielelläni vahinkoa tai loukata, tiedän, että tein niin, ja siitä olen syvästi pahoillani. Käytän tämän tilaisuuden tullakseni paremmaksi ihmiseksi, pohdiskellakseni ja omistaakseni aikani ja voimani työskentelyyn sellaisten järjestöjen kanssa, jotka puuttuvat rotuepäoikeudenmukaisuuteen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Pelikiellon lisäksi belgialaishyökkääjälle on määrätty myös määrittelemätön sakko ja koulutusta aiheesta.

Red Bullsin päävalmentaja Gerhard Struber ei ole saanut sakkoa tai toimitsijakieltoa MLS:ltä. Hän ei heti poistanut Vanzeiria pelistä, vaikka San Josen valmentaja Luchi Gonzalez sitä pyysi, mutta Struber on sittemmin pyytänyt anteeksi ja sanonut, että hänen olisi pitänyt vaihtaa Vanzeir välittömästi pois kentältä.

– Päätöksen kesto oli lopulta liian pitkä. Juuri nyt voin sanoa hyvin selvästi, että minun olisi pitänyt ottaa Dante ulos välittömästi. Mutta se oli myös minulle hyvin, hyvin uusi tilanne valmentajaurallani. Ei ole niin helppoa aina hoitaa kaikkea oikein ja varsinkin, kun tämä oli ensimmäinen kerta, kun jouduin tällaisen eteen.

Lähteet: CNN, Athletic