Ranskassa kuohuu.

Tunnettu ranskalaistoimittaja Romain Molina paljasti yhdessä RMC:n kanssa, että maan pääsarjaseura OGC Nicen entinen urheilutoimenjohtaja Julien Fournier lähetti seuralle viime kaudella sähköpostin, jossa hän kertoi Christophe Galtierin rasistisista ja islamofobisista kommenteista.

Galtier valmensi Niceä viime kauden. Galtier siirtyi viime kesänä PSG:n päävalmentajaksi.

Fournier kertoo lähettämässään sähköpostissa Galtierin sanoneen, että joukkueessa on liikaa tummaihoisia pelaajia. Lisäksi Fournierin mukaan Galtier sanoi, ettei hän halua joukkueeseensa tummaihoisia pelaajia tai muslimeita, koska he eivät edusta Nizzan kaupungin identiteettiä.

Fournier ja Galtier ottivat useamman kerran yhteen viime kauden aikana. Kumpikin jätti Nicen viime kesänä.

Fournier paljasti viime syksynä RMC:lle, että jos hän paljastaisi riitojen syyt, ei Galtier saisi enää koskaan työpaikkaa mistään seurasta. Fournier ei kuitenkaan lopulta kertonut haastattelussa Galtierin rasistisista kommenteista.

– On selvää, että kaikki tietävät, millaiset välit meillä oli kauden alusta saakka. Ne olivat kaoottiset. Totta puhuen jos kertoisin ne todelliset syyt, miksi riitelimme, ei Galtier astuisi enää koskaan yhteenkään pukukoppiin Ranskassa tai Euroopassa. Pidän suuni kiinni sen suhteen, Fournier totesi, eikä lähtenyt paljastamaan tietojaan.

– Emme riidelleet jalkapalloilullisista asioista, vaan jostain, joka on mielestäni paljon vakavampaa. Se heijastui epäsuorasti jalkapalloon. Nämä ovat asioita, jotka todella vaikuttivat minuun. Niin se kausi kului. Olimme molemmat mahdollisimman ammattimaisia, jottei tilanteemme vaikuttaisi negatiivisesti joukkueeseen. Ero koitti myöhemmin.

RMC:n saamien tietojen mukaan PSG on aloittanut sisäisen tutkinnan liittyen Galtierin väitettyihin kommentteihin. Jos Molinan ja RMC:n julkaisemat tiedot pitävät paikkansa, antaa PSG päävalmentajalleen välittömästi potkut.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi ei ollut tietoinen tapauksesta ennen keskiviikkoa.

PSG:n ultrakannattajajärjestö CUP julkaisi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jossa se vaatii Galtierille potkuja, jos median väitteet pitävät paikkansa.