La Ligassa nähtiin tiistaina harvinainen temppu, kun Gironan hyökkääjä Valentin ”Taty”Castellanos iski neljä maalia Real Madridin verkkoon joukkueensa 4-2-kotivoitossa.

BBC:n mukaan Castellanos, 24, on yli 75 vuoteen ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut neljästi maalinteossa Espanjan pääsarjan ottelussa Real Madridia vastaan.

Real Oviedon Esteban Echaverria iski viisi osumaa Los Blancosin verkkoon joulukuussa 1947. Virallisissa otteluissa kymmenen pelaajaa on onnistunut tekemään neljä maalia Real Madridia vastaan, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Los 10 jugadores que han marcado 4 goles al Madrid en un partido oficial:
Samitier
Bestit
Vantolrà
Martínez Catalá
Emilín
Echevarría (5 goles)
Eulogio Martínez
Diego Milito
Lewandowski
Taty Castellanos

Castellanos koski ottelussa palloon vain 15 kertaa, ja hänellä oli vaihtoon tullessaan yhtä monta maalia kuin yritettyä syöttöä. Argentiinalaiskärjen saldo tämän kauden sarjapeleissä on nyt 29 ottelua ja 11 maalia.

Girona lainasi Castellanosin täksi kaudeksi sisarseurastaan New York City FC:stä. Kummankin seuran taustalla vaikuttaa City Football Group, joka omistaa muun muassa Manchester Cityn.

La Ligassa toisena majaileva Real Madrid on tiistain tuloksen myötä yhä 11 pistettä perässä Barcelonaa, joka on pelannut ottelun vähemmän. Sarjanousija Girona on taulukossa yhdeksäntenä.