Niklas Friberg vetoaa Veikkausliigaa siirtymään VAR-aikakauteen.

Hakan puolustaja uskoo videotuomareiden olevan tärkeässä osassa nykyjalkapalloa.

VAR-keskustelu nousi Suomessa taas viikonloppuna pinnalle Ilveksen ja FC Interin välisen veikkausliigaottelun jälkeen, kun Interin Timo Stavitskin selvä maali jäi tuomaristolta huomaamatta.

Friberg, 27, näkisi uudistuksen tarpeellisena.

– Minun mielestä se kuuluu nykyfutikseen. Se voisi minun mielestä olla jonkinlainen maaliviivateknologia tai miksi sitä ikinä kutsutaan. Kyllä VAR on nykyaikaa. Ennemmin tai myöhemmin sen on pakko tulla tänne Suomeen, Friberg kommentoi Veikkausliigapodcastissa.

Fribergiä ei haittaisi, vaikka maalin tuulettamista joutuisi odottamaan VAR-tuomioiden vuoksi hieman pidempään.

– En usko, että siinä kävisi niin, että jos joku tekee maalin, niin jos hän olettaa, että se on maali, niin totta kai hän tuulettaa. Toki se vie sitä fiilistä pois, jos sellaiset tilanteet katsotaan videolta ja jos ei ollutkaan maali tai on joku muu syy siihen, että minkä takia ei ollut, Friberg totesi.

LUE MYÖS!