Venezian hyökkääjä Joel Pohjapalo on valittu Italian Serie B:n kuukauden pelaajaksi.

Huuhkajien vakionimiin lukeutuva Pohjanpalo, 28, voitti kuukauden pelaajan palkinnon myös huhtikuussa. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten palkinnon lanseerauksen, kun sama pelaaja on valittu voittajaksi peräkkäisinä kuukausina.

Toukokuun neljässä ottelussa Pohjanpalo onnistui maalinteossa kuusi kertaa ja tarjoili päälle yhden maalisyötön. Modenaa vastaan hän iski peräti neljä osumaa, kaksi muuta maalia tulivat otteluissa Cosenzaa ja Parmaa vastaan.

Viime kesänä Veneziaan siirtynyt Pohjanpalo on iskenyt tällä kaudella kaikkiaan 19 osumaa, joilla irtosi Serie B:n maalipörssin toinen sija.

Venezian kausi jatkuu vielä nousukarsinnoilla, joihin se selvisi viimeisenä joukkueena kahdeksannelta sijalta. Pohjanpalo ja kumppanit kohtaavat lauantaina yksiosaisessa esikarsinnassa Cagliarin.

Ottelun voittaja etenee seuraavalle kierrokselle Parmaa vastaan. Esikarsintojen jälkeen välierät ja karsintafinaali pelataan kaksiosaisina siten, että sarjataulukossa korkeammalle sijoittunut pelaa jälkimmäisen osaottelun kotonaan.