Norwichin urheilutoimenjohtaja Stuart Webber on herättänyt runsaasti keskustelua kommenteillaan naisten jalkapallosta.

Webber, 39, sanoi viime viikolla julkaistussa Athleticin haastattelussa, että häntä ei kiinnosta naisten jalkapallo lainkaan.

Norwichin naisten joukkue, joka pelaa Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, pelasi viime kuussa ensimmäistä kertaa seuran Carrow Road -stadionilla, joka vetää enimmillään reilut 27 000 katsojaa.

Kanarialinnut voitti ottelussa Ashford Townin 5-3, ja peliä oli seuraamassa noin 7 500 kannattajaa. Webber kehui haastattelussa, kuinka ottelu toi stadionille ”täysin uuden fanikunnan”, mutta hän ohjasi kommenttinsa pian toiseen suuntaan.

– Se on kuin ottaisi harrastejoukkueen ja yrittäisi tehdä siitä Valioliiga-joukkueen. Se on todella hidas matka. Ei sitä voi verrata vain siksi, että heillä on meidän seuralogomme. Tuon pelin voi sanoa olleen jännittävä, mutta jos haluamme puhua laadusta, se oli todella huono. Se ei ole epäreilua, se on vain tosiasia.

– Se oli ensimmäinen naisten peli, jossa kävin, koska se ei kiinnosta minua. Minua ei haittaa myöntää sitä.

– Naisten jalkapalloa en katso. Se ei kiinnosta minua lainkaan televisiossa, koska katson tarpeeksi miesten jalkapalloa, ja jos en katso sitä, haluan katsoa muita urheilulajeja. Se on valinta, jonka pitäisi mielestäni olla ok.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

David Challen

@David_Challen
These belittling comments of women’s football from Norwich City Sporting Director, Stuart Webber, shows that even when some men aren’t interested in the women’s game they seek to demean it.

Oh, so the fan base aren’t drunk men shouting abuse? GOOD. Maybe the game should grow up.

Webberiä haastattellut Michael Bailey sanoi BBC:lle, että Webberin roolissa ei ole määritelty hänen olevan ainoastaan miesten joukkueen urheilutoimenjohtaja.

– Minun on vaikea hyväksyä sitä, että joku jalkapalloseuraa edustava henkilö on näin kantaaottava siitä, mikä on käytännössä yksi niistä joukkueista, joista hän on vastuussa, sanoi Bailey.

Norwichin kannattajajärjestöä edustavan Sarah Greavesin mielestä Webberillä on oikeus mielipiteeseensä, mutta hänestä seurapomon ei olisi tarvinnut lytätä naisten joukkueen tasoa.

– He ovat tehneet uskomattoman kovasti töitä tällä kaudella; parannus on ollut valtava. Tämä joukkue on menossa eteenpäin, hänen ei tarvinnut sanoa mitään, kommentoi Greaves BBC:lle.

– Haluamme, että nuoret tytöt ja naiset osallistuvat urheiluun ja käyvät katsomassa paikallista naisjoukkuettaan ja omaksuvat sen enemmän.

– Se on erilainen yleisö. Naisten peli on aina ollut avoimempaa ja vastaanottavaisempaa, ja se luo hienon ilmapiirin.