Chaves sijoittui viime kaudella Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kolmanneksi ja nousi kuluvaksi kaudeksi maan pääsarjaan.

Sarjanousija on ollut kenties koko kauden suurin yllättäjä. Chaves on parhaillaan Portugalin pääsarjassa komeasti seitsemäntenä.

Chaves on viiden pisteen päässä Konferenssiliigan karsintoihin oikeuttavasta viidennestä sijasta, kun kolme sarjakierrosta on pelaamatta. Chaves kohtaa loppukauden aikana viidentenä olevan Aroucan ja lisäksi pelaa vielä todennäköisesti putoavaa Paços de Ferreiraa vastaan, joten sillä on edelleen realistinen mahdollisuus nousta europaikoille.

Chaves ei aio kuitenkaan osallistua eurokilpailuihin ensi kaudella, vaikka seura sijoittuisikin viidenneksi tällä kaudella.

Seuran puheenjohtaja Francisco José Carvalhon mukaan Chavesilla ei ole taloudellisia edellytyksiä pelata europeleissä.

– Tällä hetkellä meitä ei hyödytä osallistua eurokilpailuihin. Olemme hiljattain pääsarjaan noussut seura ja olimme vielä hetki sitten hyvin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Meillä ei ole tarvittavaa struktuuria voidaksemme ottaa vastaan niin suuren projektin, puheenjohtaja totesi Recordille.