KuPS-puolustaja Henri Toivomäki uskoo joukkueen selviytyneen hyvin alkukauden valmennusvaihdoksesta.

Kuopiolaisseura erotti päävalmentajansa Pasi Tuutin kolmen ottelun jälkeen. Korvaajaksi saapui Jani Honkavaara.

KuPS on piristynyt vaihdoksesta ja voittanut kaksi viimeistä otteluaan Ilvestä ja IFK Mariehamnia vastaan.

Toivomäen mukaan hän ei itse joutunut kapteenina ottamaan suurempaa vastuuta potkujen jälkeen.

– Eivät ne koskaan kivoja asioita ole. Ne ovat tiukkoja paikkoja ja jokaisen uralla ne tulevat jossain vaiheessa tapahtumaan. Se kuuluu tähän alaan, mutta hyvin suoriuduttiin siitä tilanteesta ja käännettiin katseet kohti eteenpäin, Toivomäki kertoi Veikkausliiga-podcastissa.

– Kyllä siinä kaikki, mitä juteltiin, niin fakta oli se, että kaikkien pitää ottaa itselleen ja omalle kontolleen. Se kuuluu asiaan, tämä on joukkuepeli. Minun mielestäni suoriuduimme siitä hyvin ja ollaan tuotu energia ja tulokset.

Toivomäki uskoo KuPS:n pelin muuttuneen Honkavaaran alaisuudessa suoraviivaisempaan suuntaan.

– Se peruspohja on, että me tehdään yhdessä asioita ja sitä kautta tulee se tulos. Siinä kuitenkaan meillä ei ole hirveästi aikaa ollut niin ollaan pidetty asiat yksinkertaisina. Meillä on hyviä pelaajia. Vähän suoraviivaisuutta ja yhdessä tekemistä enemmän, Toivomäki kuvaili.

KuPS kohtaa perjantaina Veikkausliigassa kotonaan HJK:n. Kuopiolaiset on sarjassa neljäntenä kuusi pistettä liigaa johtavaa Klubia perässä.

LUE MYÖS!