Valioliigaseura Chelsean omistava BlueCo on ostanut enemmistöosuuden ranskalaisesta Strasbourgista. Strasbourg tiedotti asiasta itse torstaina. Sijoittajajoukko, jota johtavat Todd Boehly ja sijoitusyhtiö Clearlake Capital, teki seurasta kaupat 76 miljoonan euron hintaan.

On julkista tietoa, että Boehlyn tavoite on luoda satelliittijoukkueiden verkosto, johon Chelsea voi lainata pelaajiaan kokemusta kartuttamaan. Hän on selittänyt aiemmin tarvitsevansa ”paikan, johon panna 18–20-vuotiaita kehittymään”. Hän yrittää ”saada heidät pois Etelä-Amerikasta” ja siirtää heidät ”jonnekin Portugaliin tai Belgiaan tai jonnekin vastaavaan”.

Lue lisää: UEFA näkee punaista Toulousen osallistumisesta Eurooppa-liigaan

Strasbourgin puheenjohtajan Marc Kellerin mukaan seuran olisi ollut vaikeaa kehittyä nykyisillä resursseilla.

– Tämä on tärkeä päivä Racingille. Tämä on [päätepiste] sille, mitä olen sijoittajatoverieni kanssa rakentanut kaksi vuotta, Keller linjaa seuran tiedotteessa.

Eräänlaiseksi farmiseuraksi muuttuminen on joukkueen etu lähinnä silloin, kun seuran identiteetti ei ole vielä rakentunut. Strasbourg sen sijaan on 117 vuotta vanha seura. Yleensä muutoksesta on hyötyä myös silloin, jos seuralla on menossa vaikeat ajat. Strasbourgin viime kausi oli haastava: joukkue vältti putoamisen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle viiden pisteen turvin. Kaudella 2021–22 joukkue jäi kuitenkin vain voiton päähän europeleistä