Norjan päävalmentaja Stale Solbakken sanoo, että maan tähtihyökkääjä Erling Haaland oli täysin puhki, kun hän tuli lauantaina vaihtoon miesten EM-karsintaottelussa Skotlantia vastaan.

Haaland, 22, vei tunnin kohdalla Norjan pilkusta johtoon ja tuli vaihtoon 84. minuutilla. Oslossa nähtiin kuitenkin dramaattinen käänne, sillä Skotlanti iski loppuhetkillä kaksi maalia ja otti 2-1-vierasvoiton.

Norja hakee kolmen ottelun jälkeen vielä avausvoittoaan EM-karsinnoissa. Haaland oli kahdesta ensimmäisestä pelistä sivussa nivusvamman takia, kun Norja hävisi Espanjalle ja pelasi tasan Georgian kanssa. Skotlanti vuorostaan johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä.

#JoukkueOVTHMP
1Espanja ESP870125-521
2Skotlanti SCO852117-817
3Norja NOR832314-1211
4Georgia GEO822412-188
5Kypros CYP80083-280

Haalandin fyysisiä ominaisuuksia on hehkutettu läpi hänen uransa, mutta lauantaina hänellekin tuli raja vastaan. Päättyneellä kaudella hän pelasi Cityssä 53 ottelua ja teki niissä 52 maalia, kun manchesterilaiset etenivät triplamestaruuteen.

City on pyrkinyt säästelemään Haalandia mahdollisuuksien mukaan, mutta valtava pelimäärä yhdistettynä kesän helteeseen painoivat päälle Oslon illassa.

Solbakkenilta kysyttiin päätöksestään ottaa Haaland vaihtoon.

– Hän pyysi päästä vaihtoon. Me pidimme hänet kentällä 10-12 minuuttia pidempään. Hänen muutaman viimeisen minuuttinsa aikana meillä oli kentällä yksi pelaaja vähemmän. Hän oli täysin loppu, sanoi Solbakken Goalin mukaan.

– Hän on useasti pelannut vain 60 minuuttia. Puhumme 30 asteen helteestä, se vaikuttaa asiaan. Häneltä loppui höyry koneesta.

Haaland on pelannut Norjan A-maajoukkueessa 24 ottelua tehden niissä yhteensä 22 maalia.