Suomen maajoukkueen laitapuolustaja Niko Hämäläinen jättää lontoolaisen Queens Park Rangersin. QPR:n tiedotteen mukaan sopimus on purettu yhteisymmärryksessä torstaina.

Hämäläinen oli QPR:ssä kirjoilla kahdeksan vuoden ajan, mutta pelasi pääsääntöisesti lainalla ulkomailla. Harva seuran kannattaja muisti Hämäläisen olemassaolon. Sosiaalisen median perusteella hän oli joidenkin mielestä valtava floppi ja surkea pelaaja. Häntä kutsuttiin jopa ”kiroukseksi”. (Linkit ohjaavat toiselle sivustolle.)

Kausi 2019–20 skottiseura Kilmarnockissa ja sitä seurannut vuosi Englannin Mestaruussarjassa sujuivat vielä hyvin, mutta päättynyt kausi oli Hämäläiselle käänne huonompaan suuntaan. Hän pelasi sarjassa kahdessa ottelussa ja yhteensä vaivaiset 92 peliminuuttia. Talvi kului Belgian kakkossarjassa pelanneen RWD Molenbeekin vahvuudessa, jossa hän sai vyölleen hajaminuutteja.

– Toivomme Nikolle kaikkea hyvää hänen tulevaisuudelleen. Toivottavasti hän pääsee hyviin juttuihin, kommentoi QPR:n päävalmentaja Gareth Ainsworth seuran tiedotteessa.

Hämäläinen, 26, on esiintynyt 12 A-maaottelussa. Uran murentuminen ongelmien vuoksi sille tasolle, ettei vastuuta tule Belgian alemmilla sarjaportaillakaan, on kuitenkin tarkoittanut sitä, että hän on jäänyt paitsi meneillään olevasta buumista. Edellisen kerran Hämäläinen nähtiin Huuhkajien paidassa vuonna 2021, jolloin hän edusti maata MM-karsinnoissa ja EM-kilpailuissa.

Lue myös: