Saudi-Arabia on iskenyt toden teolla jalkapallon siirtomarkkinoille. 

Saudi-Arabian valtion rahoittamat seurat tarjoavat tunnetuille huippupelaajille mottipäisiä palkkoja saadakseen heidät sarjaansa. 

Cristiano Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa Al-Nassriin. Al-Nassr maksaa Ronaldolle noin 200 miljoonan euron vuosipalkkaa. 

Hallitseva Ballon d’Or -voittaja Karim Benzema siirtyi hiljattain Al-Ittihadiin. Benzeman on kerrottu tienaavan niin ikään noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. N’Golo Kanté on siirtymässä tällä viikolla niin ikään Al-Ittihadiin. 

Lisäksi saudiarabialaisseurat neuvottelevat lukuisten muiden tähtipelaajien kanssa.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin ei ole huolissaan trendistä. NOS:n haastattelussa käynyt Čeferin uskoo Saudi-Arabian sijoittavan rahansa väärin.

– Uskon Saudi-Arabian tekevän virheen. Heidän pitäisi sijoittaa rahansa jalkapalloakatemioihin, valmentajiin ja kouluttaa pelaajiaan. Pelaajien hankkiminen ei paranna saudiarabialaista jalkapalloa. Kiina teki aikoinaan saman virheen. Kaikki ei riipu rahasta. Pelaajat haluavat voittaa parhaat kilpailut. Ja ne kilpailut ovat Euroopassa.

– Sano minulle maailmanluokan pelaaja, joka on uransa huipulla ja lähti Saudi-Arabiaan. Eurooppa ei ole menettänyt sellaisia pelaajia. Pitää paikkansa, että jotkut pelaajat pitävät Saudi-Arabiaa paikkana, jossa voi saada paljon rahaa uran loppuhetkillä.