Helsinkiläinen julkkisjoukkue Gilla FC osallistuu ensi kaudella Fenix Trophyyn. Fenix Trophy on UEFAn hyväksymä kutsuturnaus, joka on Gillan oman tiedotteen mukaan ”suunnattu kulttuurisesti ja yhteisöllisesti merkittäville” seuroille.

Vuodesta 2021 järjestetyssä kilpailussa pelaa amatööri- ja puoliammattilaisjoukkueita. Ensimmäisen Fenix Trophyn voitti Manchester Unitedin kannattajien perustama FC United of Manchester.

Gilla FC käyttää turnauksen otteluissa kotistadioninaan Töölön jalkapallostadionia Helsingissä. Tämän viikon arvonta ja ensi kesän finaaliturnaus pidetään Milanossa.

Gilla FC:ssä ovat pelanneet esimerkiksi JVG:stä tutut artistit Ville Galle ja Jare Brand sekä liuta sosiaalisen median sisällöntuottajia, kuten Roni Bäck ja Jaakko Parkkali. Vaikuttaja Roope Rannisto on tehnyt kuuteen peliin kolme maalia. Hän toimii myös seuran puheenjohtajana. Gilla FC:tä ovat avittaneet lähes kaikissa tämän kauden otteluissa entiset ammattilaispelaajat Ilari Mettälä ja Duarte Tammilehto.

Toisin kuin esimerkiksi jääkiekon puolella toimiva Pietarinkadun Oilers, joka ottaa osaa vain näytösotteluihin, Gilla FC pelaa kilpailullisia pelejä Suomen sarjapyramidin lähes alimmalla tasolla Kutosessa. Gilla FC johtaa lohkoaan ja on tällä haavaa täpärästi kiinni nousupaikassa Vitoseen, kun sarjasta on pelattu puolet.

Gilla FC panostaa paljon sosiaaliseen mediaan ja on Suomen seuratuin jalkapalloseura kuva- ja videopalvelu Instagramissa.

Lue myös: