Naisten MM-kisoissa nähtiin torstaina turnauksen alkumetrien ehkä isoin yllätystulos. Kisojen emäntämaa Australia hävisi Nigerialle maalein 2–3.

Emily Van Egmond vei Australian johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Uchenna Kanu toi Nigerian tasoihin juuri ennen taukovihellystä.

Osinachi Ohale ja Asisat Oshoala tekivät lyhyen ajan sisään kaksi maalia toisella puolikkaalla. Alanna Kennedyn maali ottelun lisäajalla auttoi Australiaa vain kosmeettisesti.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: MM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Australian pitää nyt kairata voitto Kanadasta viimeisessä lohkopelissään maanantaina, jos se mielii jatkoon. Kanada on hallitseva olympiavoittaja.

Ilmassa on ollut jo jonkin aikaa katastrofin enteitä. Australian joukkueen ylivoimaisesti suurin tähti Sam Kerr kärsii pohjevammasta, jonka vakavuudesta ei ole paljoa puhuttu julkisuudessa. Toinen vaihtoehto hyökkäykseen olisi Mary Fowler, mutta hän loukkaantui Nigeria-ottelun alla yhdessä konkaripuolustaja Aivi Luikin kanssa. Tottenham Hotspurin hyökkääjä Kyah Simon ei myöskään ole pelikunnossa.

Nigerialle riittää jatkopaikkaan yksikin piste Irlantia vastaan. Irlanti on jo menettänyt mahdollisuutensa edetä neljännesvälieriin.