Leo Messi siirtyi hiljattain MLS-seura Inter Miamiin.

Messi allekirjoitti sopimuksensa viime sunnuntaina ja on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen. Messin lisäksi Sergio Busquets siirtyi viime viikolla Inter Miamiin. Myös Jordi Alban on kerrottu allekirjoittaneen sopimuksensa seuran kanssa.

Messin odotetaan debytoivan Inter Miamin paidassa perjantain ja lauantain välisenä yönä Leagues Cupin ottelussa Cruz Azulia vastaan.

Huuhkajista tuttu Robert Taylor on todennäköisesti Inter Miamin avauskokoonpanossa myös Cruz Azul -ottelussa. Taylor on esiintynyt edukseen Inter Miamissa viime viikkoina.

Mundo Deportivo haastatteli Inter Miamin osaomistajaa David Beckhamia. Jalkapallolegenda on luonnollisesti hyvin onnellinen saatuaan Messin joukkueeseensa.

– Messi on yksi historian parhaista pelaajista ja hän on edelleen voitonnälkäinen. Olen jo nähnyt hänet harjoituskentällä. Tuomme seuraan kunnianhimoisia pelaajia. Sillä ei ole väliä, missä kohtaa uraansa nämä pelaajat ovat. Haluamme nälkäisiä pelaajia ja Messi on sellainen. Lisäksi hän on huippukunnossa. Messi haluaa pelata ja lisäksi auttaa uutta sukupolvea. Meille ja hänelle tämä on uusi haaste, ja juuri sellaista etsimmekin.

Beckham siirtyi Real Madridista LA Galaxyyn vuonna 2007. Beckhamin mukaan MLS on muuttunut vuosien saatossa merkittävästi.

– Miamiin siirtyminen oli Messin päätös. On selvää, että MLS:ssa ja Messin edellisissä sarjoissa on eroja. MLS on hyvin erilainen sarja. Lisäksi sarjan taso on erilainen verrattuna Messin menneisyyteen. MLS on kuitenkin tällä hetkellä hyvin erilainen sarja verrattuna siihen, minkälainen sarja tämä oli silloin, kun itse siirryin tänne. Silloin MLS:ssä pelasi 15 seuraa. Nyt seuroja on 30. Asiat muuttuvat askel kerrallaan.

– Yksi asia on pysynyt samanlaisena niistä ajoista, kun siirryin MLS:aan. Silloin kaikki sanoivat, että voitamme LA Galaxyssa kaiken. Nytkin kaikki sanovat Inter Miamin voittavan Messin kanssa kaiken mahdollisen.

Inter Miamin kausi on ollut suuri pettymys. Seura on MLS:n itäisen konferenssin viimeisellä sijalla. 22 ottelusta tuloksena on vaivaiset viisi voittoa.

– Tavoitteemme on kilpailla. Tietenkin haluamme hyviä tuloksia. Kaikki haluamme voittaa. Mutta jo pelkästään sitä voidaan pitää menestyksenä, että Messi on täällä kanssamme. Se on hieno juttu MLS:lle ja koko jalkapallolle. On fantastista nähdä ihmisten reaktioita ja sitä, millaista intohimoa tämä herättää. Ei pelkästään jalkapallon seuraajien, vaan kaikkien keskuudessa yleisesti, Beckham summasi.

LUE MYÖS