Paris Saint-Germain on antanut kenkää päävalmentajalleen Christophe Galtierille.

Viime kesänä palkatun Galtierin, 56, sopimusta olisi ollut jäljellä vielä vuosi, mutta hänen debyyttikautensa oli PSG:n mittareilla pettymys. Joukkue voitti odotetusti Ranskan liigamestaruuden, mutta putosi sekä Mestarien liigasta että Ranskan cupista jo neljännesvälierissä.

Kesäkuussa Galtieria vastaan nostettiin syyte osana tutkimusta, joka koski väitteitä syrjinnästä hänen ex-seurassaan OGC Nicessa.

Huhtikuussa Galtieria syytettiin rasististen, loukkaavien ja syrjivien kommenttien käyttämisestä omiin pelaajiinsa, kun hän oli OGC Nicen päävalmentajana kaudella 2021-22. Asianajajansa antamalla lausunnolla Galtier kiisti syytökset ”mitä jyrkimmin”.

Galtieria uhkaa kolmen vuoden vankeusrangaistus ja 45 000 euron sakko, jos hänet todetaan syylliseksi. Hänen oikeudenkäyntinsä odotetaan alkavan ensi joulukuussa.

Athleticin mukaan PSG on nimittämässä keskiviikkona uudeksi päävalmentajakseen Luis Enriquen, joka valmensi viimeksi Espanjan A-maajoukkuetta.’

Aiemmin urallaan Enrique on luotsannut myös AS Romaa, Celta Vigoa ja Barcelonaa.

Paris Saint-Germain

@PSG_inside
Le Paris Saint-Germain et Christophe Galtier ont décidé de mettre un terme à son contrat d’entraîneur de l’équipe première.

Linkki twiittiin.