Ruotsi eteni sunnuntaina MM-lopputurnauksen puolivälierävaiheeseen.

Ruotsi voitti neljännesvälierissä dramaattisten vaiheiden jälkeen Yhdysvallat. Ruotsi kohtaa puolivälierissä Japanin ensi viikon perjantaina.

Yhdysvallat hallitsi sunnuntaista neljännesvälieräottelua mielin määrin, mutta viimeiset ratkaisut koituivat sen kohtaloksi. Yhdysvallat kykeni luomaan ottelussa lukuisia maalipaikkoja ja laukoi jopa 11 kertaa kohti Ruotsin maalia, mutta seuratasolla Chelseaa edustava maalivahti Zećira Mušović piti Ruotsin pelissä mukana. Ruotsi laukoi koko ottelun aikana vain kerran maalia kohti.

Varsinainen peliaika päättyi maalittomana, eikä jatko-ottelussakaan saatu ratkaisua, joten edessä oli rangaistuspotkukilpailu.

Ottelun ratkaisua on helppo kuvailla dramaattiseksi. Rangaistuspotkukilpailussa nähtiin lopulta jopa kuusi epäonnistunutta yritystä. Lina Hurtig laukaisi ratkaisevan pilkun maaliin. Yhdysvaltojen maalivahti Alyssa Naeher torjui Hurtigin yrityksen – vain osittain. Pallo jäi ilmaan ja ylitti maaliviivan kirjaimellisesti muutaman sentin verran ennen kuin Naeher kauhoi sen ulos maalista.

MM-lopputurnauksen neljännesvälierävaihe jatkuu maanantaiaamuna, kun Englanti ja Nigeria iskevät yhteen klo 10.30 alkavassa ottelussa.

Japanin ja Ruotsin lisäksi myös Espanja ja Alankomaat ovat selvittäneet tiensä puolivälieriin.

beIN SPORTS

@beINSPORTS_EN
𝐕𝐀𝐑 𝐃𝐑𝐀𝐌𝐀 😲

The moment referee Stéphanie Frappart tells Lina Hurtig that her goal has gone over the line meaning that Sweden dumps out defending champions USA 5-4 on penalties!

#FIFAWWC #beINWWC23 #beINSPIRED