Jennifer Hermosoa edustava pelaajayhdistys FUTPRO sanoo, että Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ansaitsee rangaistuksen suudeltuaan maajoukkuehyökkääjää huulille MM-finaalin jälkeen.

Espanja voitti viime sunnuntaina naisten MM-kultaa kaatamalla loppuottelussa Englannin 1-0 Olga Carmonan osumalla.

Hermoso, 33, oli ensimmäisten joukossa hakemassa mitaliaan ja sai odottamattoman vastaanoton Espanjan jalkapallopomolta. Rubiales, 46, halasi Hermosoa, otti tätä päästä kiinni ja suuteli suulle. Myöhemmin hyökkääjä sanoi somevideolla, ettei pitänyt puheenjohtajan pusuttelusta.

– Öh… joo, en nauttinut siitä.

Aluksi Rubiales kutsui suudelmasta suuttuneita ”idiooteiksi”. Myöhemmin hän pyysi tapahtunutta anteeksi, mutta antoi ymmärtää, ettei itse kokenut tehneensä mitään väärää.

– Se on aiheuttanut suuren mediamyrskyn, koska jotkut ihmiset ovat tunteneet olonsa loukatuksi, ja sen valossa minun on pyydettävä anteeksi. Ei ole muuta keinoa, sanoi Rubiales Football Espanan mukaan.

Myös Hermosolta julkaistiin lausunto, jossa hän kehui suhdettaan Rubialesin kanssa.

– Se oli molemminpuolinen ele, täysin spontaani ja johtui siitä suunnattomasta ilosta, jonka MM-kisojen voittaminen tuo mukanaan. Minulla ja presidentillä on loistava suhde. Hänen käytöksensä meitä kaikkia kohtaan on ollut erinomaista, ja se oli luonnollinen kiintymyksen ja kiitollisuuden ele, kerrottiin Hermoson sanoneen.

Lausunnon jälkeen Relevo uutisoi, että kyseiset kommentit eivät olleet tulleet Hermosolta, vaan maajoukkueen viestintäosastolta, joka kirjoitti sanat Hermoson suuhun sopiviksi ja antoi eteenpäin medialle.

Lisäksi Relevo raportoi, että Rubiales oli tuloksetta yrittänyt saada Hermoson mukaan anteeksipyyntövideoonsa. Liittopomo oli tiettävästi kysynyt asiaa Hermosolta muiden pelaajien, perheenjäsenten ja työntekijöiden edessä, mutta hyökkääjä kieltäytyi.

Myös Espanjan päävalmentaja Jorge Vilda yritti Relevon mukaan saada Hermosoa Rubialesin tueksi olemalla yhteydessä pelaajan perheeseen, joka kieltäytyi pyynnöstä välittömästi.

Hermoson edustajien lausunto

Tuoreessa lausunnossa Hermoso sanoo, että FUTPRO ja hänen agenttinsa huolehtivat hänen etujensa puolustamisesta tapauksen käsittelyssä.

– Työskentelemme sen varmistamiseksi, että näkemämme kaltaiset teot eivät jää koskaan rankaisematta, että niistä rangaistaan ja että esimerkillisiä toimenpiteitä toteutetaan naisjalkapalloilijoiden suojelemiseksi toimilta, joita emme voi hyväksyä, kommentoi FUTPRO.

Myös kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPRO on pyytänyt Rubialesin toimien tutkimista.

Espanjan pääministeri Pedro Sánchez on kutsunut Rubialesin suudelmaa ”hyväksymättömäksi eleeksi” ja sanonut, että jalkapallopomon anteeksipyyntö ”ei riitä”. Espanjan toinen varapääministeri Yolanda Díaz taas on vaatinut Rubialesin eroa.