Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales on pyytänyt anteeksi tähtipelaaja Jenni Hermoson suutelua MM-kultajuhlien yhteydessä. Espanja nappasi historiansa ensimmäisten naisten maailmanmestaruuden kukistettuaan Englannin Australian ja Uuden-Seelannin kisojen finaalissa 1-0-lukemin sunnuntaina.

Rubiales tervehti Hermosoa palkintoseremoniansa kietomalla kätensä hänen ympärilleen ja suuteli häntä huulille. Jalkapallopomon sopimaton ele herätti paljon paheksuntaa.

– Tein virheen. Minun on hyväksyttävä se, Rubiales myönsi median julkaisemalla videolla ESPN:n mukaan.

– Se oli tunteikas hetki, eikä siinä ollut pahoja tarkoitusperiä. Se mitä tapahtui, tapahtui spontaanisti. Kumpikaan osapuoli ei kantanut kaunaa siitä.

– Näimme jotain luonnollista ja normaalia, mutta ulkopuoliset ihmiset ovat loukkaantuneet siitä.

– Jotkut myös ajattelivat, että se oli tässä kontekstissa idiotismia. Kukaan sisäpiiristä ei nähnyt sitä merkittävänä, mutta ulkopuolella näin kävi. Haluan siis pyytää anteeksi näiltä ihmisiltä. Olen varma, että heillä oli syynsä siihen.

Espanjan kulttuuri- ja urheiluministeri Miquel Iceta kuvaili Rubialesin elettä ennen anteeksipyyntöä sopimattomaksi.

– Minusta on sopimatonta suudella pelaajaa huulille onnitellakseen häntä, Iceta totesi RNE-kanavalle.

Hermoso vahvisti myös maanantaina, ettei hänen ja Rubialesin välillä ole ongelmia.

– Se oli spontaani yhteinen ele, MM-kullan tuomasta suuresta ilosta. Puheenjohtajalla ja minulla on hyvät välit. Se oli luonnollinen kiintymyksen- ja kiitollisuudenosoitus, Espanjan tähti kommentoi uutistoimisto EFE:lle antamassaan lausunnossa.

LUE MYÖS!