Bojan Radulovic otti ohjat käsiinsä, kun HJK sinetöi paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Klubi kukisti toisessa osaottelussa romanialaisen Farul Constantan 2-0-lukemin Töölön Bolt Arenalla ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-2.

Kyseessä on kolmas peräkkäinen kausi, kun HJK pelaa euroturnauksen lohkovaiheessa.

Radulovic, 23, puski ensin 20 minuutin kohdalla otteluparin tasoittaneen osuman Santeri Hostikan tarkasta keskityksestä. Myöhemmin toisen puoliskon viimeisellä kaksikymppisellä serbialaiskärki tälläsi Lucas Lingmanin tarjoilun jälkeen takatolpalta menolipun Konferenssiliigaan tuoneen ratkaisuosuman.

AIK:sta elokuussa 2022 Helsinkiin saapunut Radulovic johtaa myös Veikkausliigan maalipörssiä tehtyään 14 osumaa. HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee talismaaninsa kehityksessä merkittävän harppauksen verrattuna viime kauteen.

– Hän on tehnyt paljon töitä fysiikkansa kehittämiseen ja miehistynyt tosi paljon. Hän on ollut persoonana miehekkäämpi ja päättäväisempi. Ottanut vastuun kehityksestään ja tehnyt paljon ylimääräistä työtä, Korkeakunnas kehui ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Radulovicin rehkiminen hartiavoimin on tehnyt hänestä raamikkaan kohdehyökkääjän HJK:n piikkipaikalle. 192-senttinen kärki raivaa nyt tietä itselleen boksissa ja voittaa fyysisellä presenssillään kaksinkamppailuja.

– Aiemmin kaksinkamppailuissa selkä notkahti ja kädet helisi. Nyt hän on sellainen äijä, Korkeakunnas summasi.

Radulovicilla voi olla nykyisen vireen jatkuessa pian kysyntää ulkomaillakin, mutta Korkeakunnas haluaa vielä pitää tehomiehensä Helsingissä.

– En päästäisi ainakaan vielä menemään, HJK-luotsi tokaisi.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!