Sveitsi aloitti EM-karsinnat kolmella voitolla, mutta on pelannut sittemmin kaksi tasapeliä.

Sveitsi johtaa tasapeleistä huolimatta karsintalohkoaan kahden pisteen erolla Romaniaan.

Sveitsi jäi viime viikonloppuna Kosovon vieraana 2-2 -tasapeliin. Sveitsin kapteeni Granit Xhaka ei ollut järin tyytyväinen tasapelipisteeseen. Kesällä Lukas Hradeckyn joukkuetoveriksi Bayer Leverkuseniin siirtynyt Xhaka antoi suoraa palautetta Sveitsin maajoukkuetovereilleen ja valmentajalleen.

– Emme ole harjoitelleet niin kuin olisi pitänyt. Pelissä ei ollut rytmiä tai intensiteettiä. Vaikutti siltä kuin olisimme pelanneet harjoitusottelun puistossa. Jalkapallo ei toimi niin. Minun on aluksi rauhoituttava ja olla valitsematta liian vahvoja sanoa, koska se ei hyödyttäisi ketään, Xhaka totesi.

Sveitsin A-maajoukkuevalmentaja Murat Yakin kummasteli Xhakan kommentteja.

– Keskustelen Granitin kanssa yksityisesti tietääkseni, mistä tämä juontaa juurensa, Yakin summasi.

Sveitsi kohtaa tiistai-iltana Andorran EM-karsinnoissa. Xhaka, 30, on vain kahden ottelun päästä melkoisesta rajapyykistä. Xhaka on nimittäin nousemassa Sveitsin A-maajoukkuehistorian eniten otteluita pelanneeksi pelaajaksi. Xhaka on toistaiseksi pelannut 115 A-maaottelua.