Huuhkajien EM-karsintaurakka jatkuu torstaina.

Kazakstan isännöi Huuhkajia klo 17.00 käynnistyvässä karsintaottelussa. Kyseessä on lohkon kärkikamppailu, sillä molemmat joukkueet ovat keränneet yhdeksän pistettä ja majailevat karsintalohkon kärkipaikalla.

Osa joukkueesta saapui paikan päälle Astanaan maanantaina. Robert Tayloria lukuun ottamatta koko joukkue on paikan päällä Kazakstanissa maanantai-iltaan mennessä. Taylor saapuu Astanaan tiistaina.

Huuhkajien mukana Kazakstanissa oleva Ilmari Niskanen siirtyi kesällä Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösliigassa pelaavaan Exeter Cityyn. Exeter Cityn alkukausi on sujunut hienosti, sillä se kohtaa Ykkösliigaa kuuden pelatun kierroksen jälkeen.

– Kausi lähtenyt oikein mallikkaasti käyntiin. Tein reilu viikko sitten debyyttini. Kolme matsia avauksessa ja kolme voittoa. Ei ole sen puolesta juuri paremmin voinut lähteä. Minulla on kaikin puolin hyvät fiilikset Exeter Citystä. Kyseessä on tosi kiva seura ja kaupunki. He halusivat minut todella paljon sinne, niin tämä oli ehdottomasti oikea valinta.

Niskasen edellinen seura Dundee United putosi viime kauden päätteeksi Skotlannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Niskanen kertoi SuomiFutikselle halunneensa jättää seuran putoamisen jälkeen.

– Totta kai tykkäsin todella paljon olla Skotlannissa, joten olihan sieltä lähteminen vähän hankalaa, mutta se oli ehdottomasti oikea päätös. Tiputtiin divariin, joten olihan sieltä pakko lähteä kovempaan sarjaan. Kivasti lähtenyt käyntiin, Niskanen viittasi alkukauteen Englannissa.

Tuukka Ikkeläjärvi