Luis Rubiales on vahvistanut eroavansa Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan roolistaan. RFEF-pomo virallisti päätöksensä toimittaja Piers Morganin haastattelussa.

Rubiales, 46, joutui kohun alle suudeltuaan Espanjan naisten hyökkääjää Jennifer Hermosoa huulille elokuussa Australian- ja Uuden-Seelannin MM-turnauksen palkintoseremoniassa. Eleeseen ei ollut pelaajan suostumusta.

Espanja voitti finaalissa Englannin 1-0-lukemin saavuttaen historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Rubiales on ollut aiemmin vastahakoinen jättämään tehtäväänsä, mutta nyt mies myönsi, että hänen täytyy erota asemastaan.

Rubiales päätyi päätökseensä keskusteltuaan isänsä ja tyttäriensä kanssa.

– Aion erota. En voi jatkaa työtäni, Rubiales kertoi Morganin TalkTV:ssä.

– Läheiset ystäväni sanoivat minulle: ”Luis sinun täytyy säilyttää oma arvokkuutesi ja jatkaa elämääsi eteenpäin. Jos et tee sitä, tulet vahingoittamaan läheisiäsi ja rakastamaasi lajia”.

Hermoso puhui syyttäjille tiistaina todistajana tapauksessa. Hänen kanteensa eteni perjantaina Espanjan kansalliselle oikeusistuimelle.

Rubialesia uhkaavat nyt rikossyytteet seksuaalisesta häirinnästä. Espanjassa vastaavasta syytteestä voi saada vankeustuomion yhdestä neljään vuoteen.

Fifa hyllytti Rubialesin jo elokuun lopussa. Hän ei voi enää työskennellä myöskään Uefan varapuheenjohtajan roolissaan.

Piers Morgan

@piersmorgan
BREAKING: Luis Rubiales has sensationally resigned as President of the Royal Spanish Football Federation following the scandal over him kissing Spain’s Jenni Hermoso at the Women’s World Cup Final. He revealed the news in a world exclusive interview for ⁦@PiersUncensored

LUE MYÖS!