Mario Balotelli on pelannut noin vuoden ajan sveitsiläisessä Sionissa.

Sion putosi viime kauden päätteeksi Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Balotelli ei ole pelannut alkukaudella minuuttiakaan Sionin paidassa.

Balotelli, 33, on tiettävästi halukas jättämään Sionin ja vaihtamaan maisemaa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä kesän siirtoikkuna on jo sulkeutunut.

Italialaishyökkääjä käväisi Controcalcion haastattelussa. Balotelli ei ole pelannut Italian A-maajoukkueessa viiteen vuoteen. Balotellilla on jäänyt asioita hampaan koloon, eikä hän välttämättä palaisi maajoukkueeseen – ainakaan mielellään.

– Hyväksyisinkö maajoukkuekutsun? Totta puhuen en tiedä. Minulla on paljon hienoja muistoja maajoukkueesta takavuosilta, mutta viime vuosina olen pettynyt sen suhteen useasti. En sano kuitenkaan ei, Balotelli valotti.

Balotelli pelasi toissa kauden Turkin pääsarjaseura Adana Demirsporissa. Balotelli iski 19 maalia Turkin pääsarjassa, mutta pesti jäi lopulta vain vuoden mittaiseksi. Balotellin mukaan Turkin pääsarjan taso lähentelee jo Serie A:ta.

– Viime kaudella näin muutaman Serie A:n ottelun. En sano tätä pahalla, mutta vertasin niitä otteluihin, joita pelasin Turkissa. Tänä päivänä Turkin pääsarjan taso on melkein korkeampi kuin Serie A:n. Serie A ei ole huono sarja, mutta muiden sarjojen taso nousee.

Lukuisat huippupelaajat ovat siirtyneet kesän aikana Saudi-Arabiaan. Saudiarabialaisseurat kykenevät tarjoamaan pelaajille järjettömiä palkkoja. Karim Benzeman, Neymarin ja Cristiano Ronaldon kaltaiset maailmantähdet tienaavat Saudi-Arabiassa noin 200 miljoonan euron nettovuosipalkkaa.

Al-Ettifaqiin siirtynyt Jordan Henderson sanoi hiljattain, ettei siirtynyt Saudi-Arabiaan rahan perässä. Balotelli pitää väitettä huvittavana.

– Kieltäytyin Kiinasta saadusta tarjouksesta, joka oli paljon suurempi kuin nämä Saudi-Arabiassa maksetut summat. En kadu päätöstäni, koska halusin pelata jalkapalloa ja jäädä tuolloin Marseilleen. En tiedä, mitä teen tulevaisuudessa, mutta miten nämä pelaajat voivat sanoa, että he eivät mene Saudi-Arabiaan rahan vuoksi? Jos heille tarjottaisiin vain vähän rahaa, ei kukaan menisi sinne.